Băutura din ovăz – un elixir al vieții
Băutura din ovăz este un adevărat elixir tămăduitor și poate vindeca chiar și cei mai bolnavi pacienți.
Poate fi preparat ca un ceai: 1 lingură de ovăz la 2 cani de apă, se fierbe timp de aproximativ o oră la foc mic, sub căpac.
Una dintre cele mai bune rețete pentru recuperare.
* O cană de ovăz (sau dacă nu aveți ovăz puteți folosi fulgi) se toarnă cu cinci căni de apă, se fierbe până ce volumul apei se înjumătățește, și băutura se face lichidă ca jeleul.
* Se strecoară și se toarnă o cantitate egală de lapte (aproximativ două pahare), se fierbe din nou.
* În lichidul obtinut se adaugă 4 linguri de miere (după gust) și se fierbe din nou.
* Băutura obținută se consumă fierbinte sau încălzită pe parcursul zilei de două sau trei ori.
Celebrul medic francez Catherine până la 120 de ani a rămas tânăr, energic și plin de viață. Elixirul vieții din ovăz este rețeta lui.
Potrivit acestuia, tot secretul longevității constă în faptul că de trei ori pe an — primăvara, vara și toamna — câte două săptămâni bea așa-numitul elixir.
Metoda de preparare:
400 de grame de ovăz se spală bine și se toarnă cu șase litri de apă clocotită, se fierbe până când rămân trei litri de lichid. Apoi se strecoară printr-o pânză de bumbac, se adaugă 100 g de miere, căpacul se închide și din nou se pune la fiert.
După ce se răcește se toarnă în sticle curate, bine închise și se pune în frigider. Înainte de utilizare, stoarceți într-un pahar zeama de lămâie (după gust). Se bea cu o jumătate de oră înainte de masă, câte 100 de grame cu înghițituri foarte mici.
Decoctul de ovăz curăță bine organismul, favorizează slăbirea și întinerirea, conține substanțe nutritive și vitamine.