ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Băuturile care sînt mai dăunătoare decît carbogazoasele

Nu este vorba despre alcool, așa cum s-ar putea să ne gîndim. Există băuturi ale căror daună poate fi numită o bombă cu ceas. Cu toate acestea, sîntem obișnuiți să considerăm unele dintre ele chiar fiind folositoare. Chiar și medicii recomandă... Dar, recent, oamenii de știință de la Universitatea Ben-Gurion au realizat un rating al celor mai dăunătoare băuturi pentru om și acesta surprinde.

1. Ceaiul fierbinte

S-ar părea, că nu există rău în asta. Chinezii, de exemplu, beau ceai aproape în continuu. Dar prejudiciul constă în temperatură. Nouă ne place astfel de ceai, mai fierbinte. Însă toate băuturile fierbinți (nu numai ceaiul, dar și cafeaua, bulionul fierbinte) ard esofagul, duc la microtraume și microinflamații. Pe parcursul anilor, toate aceste neplăceri, fără însemnătate la prima vedere, se pot transforma în boli oncologice. Deci, lasați ceaiul să se răcească, fie-vă milă de Dvs.

2. Cokctailul din laptele

Aceasta este o altă extremă - băuturile prea reci. Ele duc la aceleași probleme ca și cele fierbinți. În plus, milkshake-urile au cel mai neplăcut efect asupra creierului, făcîndu-l să devină inert și inhibat. Iar instructorii de fitness asigură faptul că cokctailurile din lapte sînt cele mai bune. Adică un mijloc de a adăuga în greutate. Cu toate acestea, dacă stabiliți ca obiectiv să adăugați cîteva kilogarme, beți liniștiți această băutură. Doar încălziți-o puțin.

3. Cafeaua tare

În cantități moderate, cafeaua este foarte utilă: trezește, revigorează și stimulează metabolismul. Dar dacă cafeaua este prea tare, aceasta poate provoca un spasm al vaselor sangvine: tensiunea crește brusc, și apoi, de asemenea, scade brusc. Ca rezultat, starea noastră de sănătate lasă mult de dorit. Arterele noastre nu ne vor mulțumi pentru astfel de experimente, și nici creierul chinuit cu spasme. Și dacă cafeaua mai are și zahăr, corpul, în general, va începe în curînd să cheme după ajutor.

4. Băuturi energizante

Recent, mass-media occidentală a scris despre o istorie îngrozitoare: un bărbat, tată a doi copii, lucra atît de mult, încît fără energizante adormea din mers. Totul s-a sfîrșit foarte prost: el este acum invalid, medicii au fost nevoiți să-și îndepărteze o parte din creier. Din cauza unei dozei de atac cu stimulatoare, bărbatul a suferit un accident vascular cerebral. Și nu trebuie să te consolezi cu faptul că consumi "doze moderate". Energizantele, în orice caz, nu sînt utile, iar, uneori, pur și simplu periculoase. Nimeni nu știe cînd corpul se va revolta.

5. Sucul ambalat

Zahăr și din nou zahăr. Aceste băuturi pot conține chiar mai mult zahăr decît Cola. Cu alte cuvinte, bun venit în lumea minunată a diabetului zaharat, a dinților cariați, excesului de greutate și a alți însoțitori ai omului modern, prea alintat cu dulciuri. Vitamine și minerale în astfel de băuturi, practic, nu există. Dar pot exista îndulcitori, care sînt adesea chiar mai dăunători decît zahărul.

”Poate cele mai periculoase din această listă sînt energizantele. Ele sunt foarte calorice, conțin mult zahăr și cofeină - este foarte ușor să-ți depășești norma zilnică cu aceste carbogazoase. Și acest lucru duce la tahicardie, nervozitate și chiar depresie. Acestea în niciun caz nu pot fi combinate cu cafeaua și sportul. Și cu atît mai mult cu alcoolul - un astfel de amestec face ca tensiunea arterială să crească imediat. Băuturile energizante sînt categoric interzise copiilor și adolescenților, femeilor gravide, bătrînilor și celor care suferă de hipertensiune sau insomnie ", avertizează medicul-dietolog, Serghei Zlobin.

Joi, 14 martie 2019
Vizualizări: 1187

Citiţi de asemenea

Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
49
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
44
Restabilirea masivă a pădurilor lumii va curăța atmosfera Pămîntului de zecile de ani de emisii de dioxid de carbon (C...
41
În cadrul Acordului de asociere cu UE, Moldova urma să înceapă etapa pregătitoare de trecere la standardele europene de ...
46