ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bhutan, țara fericirii
 

Ministerul de fericire a fost creat de către Guvernul Bhutanului care a considerat  absurd să se bazeze pe indicatorii financiari ( PIB) ca nivelul de bunăstare al țării.

Conducerea Bhutanului se orientează pe Index-ul de Fericire Națională – Gross National Happiness. Index-ul de Fericire Națională este considerat ca fiind un element cheie în construirea economiei Regatului Bhutan, care corespunde valorilor spirituale budiste.

Ministerul de fericire a organizat mai multe conferințe internaționale, la care au fost invitați economiștii occidentali (inclusiv laureați ai premiului Nobel în economie), în scopul de a elabora metode de calculare a Index-ului de Fericire Națională în baza unei combinații de situația economică din țară și satisfacția de viață a populației.

Бутан - страна счастья

 

Zâmbetul populației este unul dintre indicatorii elaborați.

Cea mai vizibilă diferență - Bhutanul are grijă de tradițiile sale culturale străvechi. Uneori acest lucru este chiar amuzant, cum ar legea care prescrie locuitorilor Bhutanului să poarte doar hainele tradiționale.

Turismul și alpinismul sunt limitați. Vizele sunt scumpe, fără prelungire: 2 săptămâni - 100 de dolari. Orice călătorie în țară din afara capitalei este permisă numai în cadrul grupurilor organizate în conformitate cu programul alcătuit de tur-operatori, însoțite de un ghid oficial.

Бутан - страна счастья

 

Până la sfârșitul secolului 20, în tară a fost interzisă televiziunea, iar în 1999 Bhutanul a devenit ultima țară de pe planetă, care a lansat radiodifuziunea - a început să funcționeze primul și unicul canal de stat.

Populația Bhutanului este foarte mândră de ecologia sa! Aici sunt interzice îngrășăminte chimice și întreprinderile dăunătoare mediului înconjurător. Toate produsele alimentare sunt ecologice, lipsesc tot felul de substanțe chimice. Întreaga țară este o mare rezervație naturală.
 

Бутан - страна счастья

 

Și străzile sunt foarte curate. Comparativ cu țările vecine este o curățenie perfectă! Gunoiul se colectează separat aici! Deșeurile alimentare sunt colectate în containere verzi; plastic, sticlă și metal - în albastre. Așa cum am menționat, populația are grijă de mediul înconjurător, astfel încât gunoiul este reciclat și nu aruncat pe marginea drumurilor, la fel ca în Nepal sau India.

Probabil, este o țară cu o cultură uimitoare pentru noi, ritmul vieții de neconceput  și o adevărată fericire. Care constă, după cum știm, într-o ignoranță crasă.
 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 03 mai 2014 11:05
Vizualizări: 6552

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
312
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
303
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
324
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
167