Bhutan trece la agricultura organică
Unele țări trec la energie din surse regenerabile, altele – la alimente complet organice. Țară Himalaya care se învecinează cu India și China intenționează să renunțe 100% la utilizarea substanțelor chimice artificiale în agricultură până în anul 2020.
Ministrul Agriculturii și Pădurilor Bhutanului, Pema Gyamtsho, a anunțat decizia în cadrul Summit-ul Delhi privind dezvoltarea durabilă din 2013. El a menționat că efectele nocive ale îngrășămintelor chimice nu numai că reduc valoarea nutritivă a legumelor și fructelor, dar de asemenea dăunează mediului înconjurător prin faptul că după utilizare toată chimia se duce în apele subterane. A crește alimente ecologice nu este atât de ușor, În Occident producția scade puternic atunci când solul nu mai este tratat cu îngrășăminte chimice moderne. De aceea este nevoie de câțiva ani pentru a-l pregăti la astfel de schimbări majore.
S-ar părea că un mic regat cu o populație de aproximativ 450 000 de persoane și un sector agricol bine dezvoltat își poate sprijini pe deplin populația cu alimente, însă guvernul se așteaptă la mai mult – exportul ulterior al produselor de calitate în țările vecine. Pentru țara Bhutan care și-a deschis porțile la influențele lumii cu doar 30 ani în urmă și de unde tinerii pleacă rapid pentru a se stabili în țările mai dezvoltate, o astfel de politică este o modalitate buna de a atrage atenția întregii lumi și în același timp de a reînnoi tradiția.