ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bicabonatul de sodiu și sauna: o rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire


O rețetă simplă și eficientă pentru recuperare. Nu creează dependență, curăță eficient membrana mucoasă ale plămînilor.

Beneficiile sînt evidente:

1. Datorită prezenței în vapori a bazei alcaline, în plămînii afectați se formează sare, care lichefiază mucusul, contribuind la expulzarea acestuia în exterior. Cînd plămînii sînt înfundați, în mucusul bronșic se acumulează produse metabolice, inclusiv acizi. Alcalinul, ajungînd la mucus, conform tuturor legilor chimiei, stinge acidul formînd sare și apă, mucusul se lichefiază, începe să "inunde" bronhiile, împiedicînd respirația, în urma căreia se declanșează reflexul de protecție - tusea - care aruncă afară tot ce este inutil din plămîni, mărind suprafața de lucru a acestora, înlăturând premisele bolilor, curățînd organismul, deoarece plămânii sînt un organ eliminator.

2. Alcalinizarea generală a organismului, deplasând pH-ul general spre partea alcalină.

Aplicarea este simplă: o lingură de bicarbonat de sodiu se adaugă într-un litru de apă clocotită, care se adaugă apoi treptat pe pietre.

O lingură - ca o cantitate medie, căci mie îmi trebuie cam 3 linguri pentru o saună medie, astfel încît să încep a tuși pe scara de sus, iar altora le ajunge și o jumătate de lingură pentru a tuși pe scara de jos. 

Fără fanatism, curățînd treptat plămînii, obținem un efect uimitor. Îmi amintesc prima dată: plămînii mei se simțeau ca arși, era puțin dureros de respirat, dar mă simțeam atît de bine, un sentiment de eliberare, de ușurință. Aveam senzația că înainte de curățate eu doar imitam respirația, nu respiram, într-atît de mult  s-au "deschis" plămînii.

Mai întîi în gură a apărut un gust de bicarbonat de sodiu, apoi o gîdilătură în gît, care a coborît treptat în bronhii, provocînd din cînd în cînd tuse. De obicei, recomand să intensificați tusea în mod intenționat, pentru a ajuta organismul să se curețe. După un timp, tusea încetează. Pentru a o induce din nou, este nevoie adesea de o respirație mai profundă, de o concentrație mai mare de bicarbonat de sodiu în saună (adăugați pe pietre).

Încă un moment. Soda nu dispare imediat de pe pietre, de aceea eu stropesc pe rînd cu apă cu sodă și apoi doar cu apă, pentru că, atunci când se adaugă apă, reziduurile de sifon de pe pietre continuă să se evaporeze, provocînd noi epizoade de tuse. 

Soda este un pic cam dură pentru mine, oferă un efect rapid, semnificativ, dar brusc, cineva nu va rezista la o astfel de curățare din prima dată.

Prin urmare, vă voi oferi mai multe opțiuni de curățare care sînt mai plăcute și au un efect mai îndelungat datorită acțiunii profunde asupra proceselor de curățare a organismului.

Este vorba despre uleiurile aromatice de anason, salvie, rozmarin și fenicul. Câteva picături în apa caldă și pe pietre. Uleiurile vor ajunge pe mucoasă și vor începe săa cționeze.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 21 noiembrie 2023 12:39
Vizualizări: 791

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
295
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
288
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
339
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
96