BIDA – sistemul de epurare a apelor reziduale cu ajutorul rîmelor reduce cu 85% consumul energiei electrice

/ Vizionări: 1912
Tag-uri: , ,

BIDA - система очистки сточных вод с помощью червей, которая экономит 85% электроэнергии

Compania din Chile „BioFiltro”, curăță apele reziduale în 6 țări ale lumii cu ajutorul sistemului BIDA. Pentru epurarea a 70-90% de apă din uleiuri și azot sunt necesare doar 4 ore.

Viermii magici
Viermii magici

Sistemul epurării biologice a apelor reziduale BIDA depășește după viteză majoritatea sistemelor moderne, care pentru obținerea aceluiași rezultat au nevoie de cîteva zile sau chiar săptămîni. În prezent, sunt instalate 129 de asemenea sisteme în 6 țări. Rîmele fac față și în Antarctica, și în pustiul Atacami, și în California. Aceste filtre biologice curăță apele reziduale ale întreprinderilor industriei alimentare, fabricilor de vin și deșeurilor menajere.

Rîmele înghit părțile solide din apa murdară, le mărunțesc, trecîndu—le prin ele și eliminînd excremente. BIDA este în esență activitatea rîmelor și bacteriilor, datorită căreia apele reziduale se transformă în resursă regenerabilă, iar murdăria – în îngrășăminte. Totodată, în acest sistem nu se elimină reziduuri și miros neplăcut.

Sistemul prezintă o construcție deschisă de beton cu podea și patru pereți. Volumul depinde de cantitatea necesară de apă pe zi și de nivelul de poluare a ei. BIDA asigură eficiența maximă – sistemul elimină excrementele și surplusul de rîme, care se înmulțesc foarte repede, dară în lichidul conține zahăr.

Procesul are loc fără aplicarea chimiei, de aceea stratul superior de la suprafața apei prezintă un fertilizant ecologic. Apa filtrată prin BIDA nu este bună de băut. Aceasta poate fi consumată doar după dezinfectarea ei.

 

BIDA - система очистки сточных вод с помощью червей, которая экономит 85% электроэнергии

 

Sursa: rodovid.me

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137