ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Biomasa reduce cheltuielile școlii americane
 

Şcoala americană a redus costurile pentru încălzire în timpul iernii la o sumă de șase cifre printr-o simplă înlocuire a cazanelor convenționale pe cele care funcţionează pe baza biomasei din aşchii de lemn. Înlocuirea echipamentului a redus emisiile de carbon ale școlii cu 35-45%. Cazanele noi sunt instalate într-o clădire cu un acoperiș verde, care este al treilea obiect energetic LEED-certificat din Statele Unite.

 

Spre deosebire de cazanele care funcţionează pe păcură, instalaţiile noi ard biomasa de producere locală, care nu este o sursă complet curată de energie, dar în comparație cu păcura câștigă în mod semnificativ. Noul sistem de încălzire echipat cu un precipitator electrostatic, care elimină 95% din particulele solide din produsele supuse arderii înainte de eliberarea lor în atmosferă.

Sursa aşchiilor de lemn pentru cazanele de încălzire sunt lemnele certificate de consiliul administrativ forestier - Forest Stewardship Council, ceea ce înseamnă că acestea pot fi numite o sursă de energie regenerabilă. Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (International Panel on Climate Change), afirmă că aşchiile de lemn, alese corect, sunt un combustibil neutru de carbon. Carbonul eliberat în atmosferă prin arderea așchiilor de lemn revine treptat ca materie primă pentru creșterea copacilor.

Acoperișurile verzi sunt un termen larg. Unele dintre ele reprezintă arbuști plantaţi rar în colțul terasei situate pe acoperiș, iar altele sunt similare cu pajiștile luxuriante ondulate și dau impresia că clădirea este înscrisă în peisaj. Clădirea școlii Hotchkiss în Connecticut, în mod clar se referă la ultimile.

Cum se aşteaptă de la un acoperiş verde, acesta serveşte nu numai în scopul estetic. Bio depresiunile suprafeţei acoperişului sunt nişte canale înclinate, special concepute, care combinate cu grădina, reţin şi filtrează apa pluvială înainte de a nimeri în sol.

Se așteaptă ca clădirea şcolii Hotchkiss va fi premiată cu Certificatul de argint (Silver certificate) în nominaţia LEED. Deși nu este cel mai perfect standard în construcții, cu toate acestea el sugerează montarea clădirilor şi construcţiilor ecologic curate. Arhitectul acestui proiect este compania Centerbrook. Dezvoltatorii au prevăzut şi robinete pentru a economisi apa, sisteme de iluminat și de ventilație eficient energetice, precum și au utilizat în construcția clădirii materiale locale și reciclate.

Reprezentanții școlii Hotchkiss spun că în perioada de la mijlocul lunii octombrie până la sfârșitul lunii decembrie, aproape o jumătate din sezonul de încălzire, școala a economisit mai mult de 350.000 de dolari SUA.

 

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 22 mai 2013 14:01
Vizualizări: 2558

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
11
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
61
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
160
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
159