ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Biomasa reduce cheltuielile școlii americane
 

Şcoala americană a redus costurile pentru încălzire în timpul iernii la o sumă de șase cifre printr-o simplă înlocuire a cazanelor convenționale pe cele care funcţionează pe baza biomasei din aşchii de lemn. Înlocuirea echipamentului a redus emisiile de carbon ale școlii cu 35-45%. Cazanele noi sunt instalate într-o clădire cu un acoperiș verde, care este al treilea obiect energetic LEED-certificat din Statele Unite.

 

Spre deosebire de cazanele care funcţionează pe păcură, instalaţiile noi ard biomasa de producere locală, care nu este o sursă complet curată de energie, dar în comparație cu păcura câștigă în mod semnificativ. Noul sistem de încălzire echipat cu un precipitator electrostatic, care elimină 95% din particulele solide din produsele supuse arderii înainte de eliberarea lor în atmosferă.

Sursa aşchiilor de lemn pentru cazanele de încălzire sunt lemnele certificate de consiliul administrativ forestier - Forest Stewardship Council, ceea ce înseamnă că acestea pot fi numite o sursă de energie regenerabilă. Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (International Panel on Climate Change), afirmă că aşchiile de lemn, alese corect, sunt un combustibil neutru de carbon. Carbonul eliberat în atmosferă prin arderea așchiilor de lemn revine treptat ca materie primă pentru creșterea copacilor.

Acoperișurile verzi sunt un termen larg. Unele dintre ele reprezintă arbuști plantaţi rar în colțul terasei situate pe acoperiș, iar altele sunt similare cu pajiștile luxuriante ondulate și dau impresia că clădirea este înscrisă în peisaj. Clădirea școlii Hotchkiss în Connecticut, în mod clar se referă la ultimile.

Cum se aşteaptă de la un acoperiş verde, acesta serveşte nu numai în scopul estetic. Bio depresiunile suprafeţei acoperişului sunt nişte canale înclinate, special concepute, care combinate cu grădina, reţin şi filtrează apa pluvială înainte de a nimeri în sol.

Se așteaptă ca clădirea şcolii Hotchkiss va fi premiată cu Certificatul de argint (Silver certificate) în nominaţia LEED. Deși nu este cel mai perfect standard în construcții, cu toate acestea el sugerează montarea clădirilor şi construcţiilor ecologic curate. Arhitectul acestui proiect este compania Centerbrook. Dezvoltatorii au prevăzut şi robinete pentru a economisi apa, sisteme de iluminat și de ventilație eficient energetice, precum și au utilizat în construcția clădirii materiale locale și reciclate.

Reprezentanții școlii Hotchkiss spun că în perioada de la mijlocul lunii octombrie până la sfârșitul lunii decembrie, aproape o jumătate din sezonul de încălzire, școala a economisit mai mult de 350.000 de dolari SUA.

 

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

Биомасса сокращает расходы американской школы

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 22 mai 2013
Vizualizări: 2083

Citiţi de asemenea

1. Alergie.2 linguri de rădăcini tocate sînt infuzate timp de 2 ore într-un 1 pahar cu apă rece. Beți cîte 1/3 cană de 3...
137
Pregătim un ceai de ghimbir magic. El îmbunătățește circulația sîngelui, tonifică, protejează împotriva răcelii și încăl...
100
Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
81
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
57