--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Biosfera — 3
 

Pensionarul britanic, David Latimer, cu 40 de ani în urmă, a închis ermetic o plantă într-o sticlă, pe care a pus-o la o distanță de doi metri de fereastră. De atunci, această sticlă nu a fost deschisă.

 

De-a lungul celor 40 de ani, planta nu a avut nevoie de îngrijire. Astfel, a fost obţinut un sistem închis. Apa transpirată de pe suprafața frunzelor plantei se condensa pe pereţii sticlei de la care în formă de ploaie cădea pe substratul plantei. Oxigenul produs în procesul de fotosinteză a fost absorbit în timpul descompunerii naturale a frunzelor căzute. Dioxidul de carbon format la descompunerea organicii vegetale, din nou a fost absorbit de plantă în timpul formării materiei organice și oxigenului.

Ca urmare, experiența pensionarului britanic privind crearea unui model simplu de biosferă, a avut mai mult succes decât proiectul pe scară largă "Biosfera - 2".

 

 

Sursa: priroda.su

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 17 februarie 2013 9:34
Vizualizări: 3469

Citiţi de asemenea

Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
95
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
148
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
141