ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

BMW: Acoperiş solar pentru reîncărcarea maşinilor electrice
 

BMW, una din marile firme de automobile, la nivel mondial, a lansat acoperişul solar menit să reîncarce vehiculele electrice ale companiei, i3 şi i8, se arată într-un comunicat al BMW.

Acoperişul solar garantează nu numai furnizarea energiei necesare maşinilor electrice, ci şi independenţa faţă de tarifele de electricitate”, se arată în comunicat.

Deşi nu sunt precizate datele tehnice ale panourilor solare utilizate, BMW garantează pentru aceste acoperişuri o perioadă de funcţionare de 30 de ani. Deocamdată preţul la care poate fi cumpărat acest acoperiş solar nu a fost dezvăluit de BMW.

Metrou din materiale reciclabile

BMW a conceput şi un sistem de metrou ecologic pentru Kuala Lumpur, un oraş de aproape 7 milioane de locuitori, prin intermediul DesignworksUSA, o divizie a grupului german, scrie autoblog.com. Inspiro este un model ecologic de trenuri, eficient din punctul de vedere al costurilor, construit cu materiale reciclabile.

Trenurile concepute de DesignworksUSA se bazează pe sistemul Siemens Metro Inspiro şi vor fi construite de producătorul malaysian Mass Rapid Transit.

Sursa

Vineri, 20 iunie 2014
Vizualizări: 2677

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
478
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
196
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
273
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
147