BMW: Acoperiş solar pentru reîncărcarea maşinilor electrice

/ Vizionări: 4872

BMW: солнечная крыша для подзарядки электромобилей

 

BMW, una din marile firme de automobile, la nivel mondial, a lansat acoperişul solar menit să reîncarce vehiculele electrice ale companiei, i3 şi i8, se arată într-un comunicat al BMW.

Acoperişul solar garantează nu numai furnizarea energiei necesare maşinilor electrice, ci şi independenţa faţă de tarifele de electricitate”, se arată în comunicat.

Deşi nu sunt precizate datele tehnice ale panourilor solare utilizate, BMW garantează pentru aceste acoperişuri o perioadă de funcţionare de 30 de ani. Deocamdată preţul la care poate fi cumpărat acest acoperiş solar nu a fost dezvăluit de BMW.

Metrou din materiale reciclabile

BMW a conceput şi un sistem de metrou ecologic pentru Kuala Lumpur, un oraş de aproape 7 milioane de locuitori, prin intermediul DesignworksUSA, o divizie a grupului german, scrie autoblog.com. Inspiro este un model ecologic de trenuri, eficient din punctul de vedere al costurilor, construit cu materiale reciclabile.

Trenurile concepute de DesignworksUSA se bazează pe sistemul Siemens Metro Inspiro şi vor fi construite de producătorul malaysian Mass Rapid Transit.

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137