ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

BMW electric i3 este testat pe drumurile europene (+Video)
 

 

Concernul BMW a decis să arate publicului vehiculul electric înainte de a lansa acesta în serie. BMW i3, aşa-numitul produsul nou, va trece un test drive pe drumurile Uniunii Europene. Inginerii şi designerii produsului au cu ce se mândri. Maşina electrică s-a dovedit a fi nu numai foarte atractivă în aspectul exterior, dar, de asemenea, dotată cu caracteristici drive remarcabile.

 

Această maşină electrică a fost creată "de la zero", cu toate cerinţele moderne pentru transportul ecologic. În vânzare maşina cu o acţionare electrica va vi lansată în anul viitor, înlocuind confratele mai puţin scandalos, Active-E - sedanul clasic de la BMW, cu o acţionare electrică.

Conform producătorului, motorul electric, conectat la axa din spate, are o capacitate de 125 kW sau 170 CP şi produce un cuplu impresionant de 250 Nm chiar din start. Faptul că maşina a ieşit foarte sprintenă (şi la ce altceva ne-am aşteptat de la BMW?) convinge accelerarea în 4 secunde până la o viteza de 60 km/h şi în 7.9 secunde pana la o 100 km/h.

Pentru vehiculele electrice de diferite clase (i3 şi i8) compania a decis să utilizeze acelaşi concept de design LifeDrive, schimbând doar dimensiunile geometrice ale caroseriei.

 

BMW electric i3 este testat pe drumurile europene (+Video) 

 

Inginerii BMW au avut grijă nu doar de plăcerea conducătorului auto al unui car super-modern, dar şi de economie. Prin atingerea unui buton şoferul poate activa cu uşurinţă regimul ECO PRO, care va reduce consumul energiei, crescând astfel distanţa parcursă de maşina electrică.

Încărcarea completa a bateriei se produce în 6 ore de la o priză obişnuită europeană sau până la 80% într-o oră, la o staţie de alimentare specială. O încărcare completă ar trebui să fie suficientă pentru 160 km de drum, dar, potrivit unor zvonuri, pe versiunea în serie poate fi instalat un generator cu un motor de motocicletă cu doi cilindri, cu o capacitate de 0,6 litri, care va asigura o rezervă de putere suplimentară la călătorii pe distanţe lungi. Generatorul se va activa numai la o putere scăzută a bateriei, cu toate acestea, o astfel de modificare ar putea schimba clasificarea vehiculului, şi dintr-o maşină electrică, acesta ar putea deveni un hibrid.

 

BMW electric i3 este testat pe drumurile europene (+Video) 

 

Datorită utilizării pe scară largă a plasticului şi "carbonului" (fibre de carbon), vehiculul s-a dovedit a fi destul de uşor, împreună cu bateria acesta cântăreşte aproximativ 1200 kg. Despre aspectul exterior şi interior atractiv am putea scrie o odă, aşa că vă sugerez să vă bucuraţi de imagini ale viitorului industriei auto mondiale.

 

Autor: Ecologist Nemo  

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Duminică, 01 aprilie 2012
Vizualizări: 1630

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
39
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
57
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
333
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192