ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

BMW lansează producerea vehiculelor electriceBMW lansează producerea vehiculelor electrice

 


În Compania BMW s-a vorbit despre lansarea unui nou brand al maşinii electrice/hibrid, dar în această săptămână producătorul german în cele din urmă a anunţat: viitoarea linie a maşinilor ecologice se va numi "i". Automobilul pentru Megapolis, i3 va da naştere la o nouă serie, iar modelul hibrid BMW i8, de asemenea, în curând se va alătura la această linie.

Din informaţiile despre aceste două modele, pe care jurnaliştii interesaţi au reuşit să obţină, i3 este o maşină mică sport, cu zero emisii, care se va baza pe structura "LifeDrive" din fibre de carbon uşoare şi aluminiu. Fibre de carbon şi metale plastice (CFRP) vor creşte eficienţa corpului datorită materialului care este mai rezistent, decât oţelul, şi mai uşor, decât aluminiu. Numai uitându-vă la design, puteţi înţelege imediat că acest model este exact BMW, dar acest vehicul cu patru scaune va fi, de asemenea, foarte ecologic. Designul maşinii a fost puternic influenţat de experienţa Formulei 1, care a format imaginea unei maşini maxim uşoare şi aerodinamice. De o mărime de doar 1.24 metri, maşina are un coeficient mic de rezistenţă - 0,22, în comparaţie cu 0.34 la BMW Z4.

 

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

BMW lansează producerea vehiculelor electrice


Dar cea mai mare atracţie este o unităte de energie electrică (plug-in hibrid). Sistemul foloseşte motorul turbodiesel din 3 cilindri împreună cu motorul electric instalat în faţă şi în spate. Ambele motoare sunt puse în acţiune de bateria litiu-polimer, care poate fi reîncărcată complet prin intermediul unui echipament standard în două ore şi jumătate. Spre regret, cu o singură încărcare maşina merge nu foarte departe - 50 km numai pe tracţiune electrică, dar dacă veţi folosi rezervorul de motorină de 24 de litri, maşina poate călători la o distanţă de până la 700 de kilometri. Împreună, această combinaţie va produce 328 de unităţi de putere efectivă.

Vorbind despre viteză, acest hibrid poate accelera până la 100 km / h în 4,8 secunde. Consumul mediu de combustibil este de 3.13 litri pe 100 km, iar emisiile vor fi doar de 99 gr/km. Această maşină este la fel de rapidă ca şi Porsche 911 Carrera.

Se mai aşteaptă, că motorul i3 va produce 100 kW. Dacă veţi compara Nissan LEAF, de exemplu, produce 80 kW. Unitatea de putere va fi similară cu sistemul electric de a doua generaţie, care este folosit în BMW ActiveE. Pentru cei, care nu pot aştepta informaţii mai detaliate, maşina va fi prezentată la Geneva Motor Show săptămâna viitoare.

 

Autor: Timon Singh

Источник: Zelife.ru со ссылками на Inhabitat, NY Times

Joi, 17 martie 2011
Vizualizări: 2523

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
383
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
156
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
222
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
120