BMW va adapta bateriile vehiculelor electrice pentru stocarea energiei solare

/ Vizionări: 2872

BMW приспособит батареи электромобилей для хранения солнечной энергии

 

 

BMW i8 Spyder: super car ecologic curat
BMW i8 Spyder: super car ecologic curat

Se aşteaptă că vehicul electric BMW i3 va fi cu adevărat destinat maselor largi. Prin urmare, pentru a lansa maşina în serie, producătorul german va avea nevoie de o mulţime de baterii de mare capacitate. Specificul vehiculelor electrice este următor: proprietarii lor au nevoie să schimbe deseori sistemele de stocare a energiei, deoarece în condiţiile utilizării active a mașinii, însoțite de numărul tot mai mare de cicluri încărcare / descărcare, capacitatea bateriei începe să scadă.

 

Deci, ce se va întâmpla cu bateriile vechi de la maşinile electrice BMW i3, care nu vor mai fi în măsură să răspundă necesitaţii șoferilor? Compania germană speră să le folosească pentru stocarea excesului de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie.

Din punct de vedere tehnic, este destul de posibil, deoarece termenul de exploatare a bateriei depășește semnificativ segmentul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru alimentarea vehiculelor electrice (limita capacităţii de încărcare scade sub 80 de procente).

" Noi nu vrem să trimitem imediat aceste baterii la reciclare. Într-adevăr, acestea se potrivesc ideal pentru re-utilizare", - a declarat prim-vicepreşedinte al BMW i, Ulrich Kranz, adăugând că mai multe programe pilot privind reciclarea bateriilor pentru automobile electrice au început recent să lucreze cu succes în Germania, SUA și China. De exemplu, la Berlin sistemele de stocare a energiei electrice sunt utilizate pentru depozitarea energiei excedente generate de panourile solare.

Krantz nu exclude posibilitatea de a utiliza bateriile vechi la staţiile electrice de încărcare, precum și la fermele eoliene. În prezent, inginerii companiei germane colaborează cu colegii de la Vattenfall în cadrul unui proiect de studiere a posibilelor mecanisme de aplicare în practică a unui astfel de concept.

 

 

 

Sursa: vk.com