Brazi vii de sărbători – un adevărat miracol în cadă!

/ Vizionări: 1664

Brazi vii de sărbători – un adevărat miracol în cadă!

Asemenea brazi mici vii devin tot mai populari printre ruși, la fel ca și lalelele și primulele din ghiveciuri de Ziua internațională a femeilor.

În acest sens, la inițiativa conducerii direcției silvice a regiunii Belgorod, pe teritoriul regiunii a fost elaborat și se implementează proiectul „Organizarea creșterii coniferelor de revelion cu un sistem închis de rădăcini pe teritoriul regiunii Belgorod”. În cadrul implementării proiectului se preconizează creșterea pînă în decembrie 2016 pe teritoriul regiunii a cel puțin 1000 de brazi cu sistem închis de rădăcini.

Unde ajung brazii după sărbători (+Foto)
Unde ajung brazii după sărbători (+Foto)

Pentru implementarea proiectului, la finele anului 2015 au plantate în containere 700 de brazi și 500 de pini. Au fost respectate toate cerințele față de rezultatul proiectului și anume a fost efectuată îngrijirea puieților, irigarea în perioada de primăvară-vară, introduse îngrășăminte, pesticide, precum și a fost elaborată o instrucțiune privind îngrijirea coniferelor. În cadrul proiectului puieții s-au prins în proporție de 100%, iar copacii au crescut cu peste 20 de cm.

Unul dintre principalele scopuri ale proiectului este educarea atitudinii grijulii a populației față de natură și posibilitatea de a economisi mijloacele bănești ale populației la procurarea anuală a brazilor de Crăciun.

Iar la sfîrșitul sărbătorilor, copacul viu poate fi retezat și modelat după propriul plac, iar peste cîțiva ani, coniferul va înfrumuseța balconul sau terenul cu coroana sa bogată.