ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Brendon Grimshaw care l-a întrecut pe Robinson Crusoe (+Video)
 

 

Brendon Grimshaw în mod voluntar s-a exilat pe o insulă pustie și a locuit acolo timp de 50 de ani. Ca urmare o parte din pământul uscat năpădit de plante s-a transformat într-un paradis, pe care cineva a încercat să-l cumpere de la Grimshaw, pentru 50 milioane de dolari. Însă el nu l-a vândut. Şi iată de ce ...

 

Atunci când cetăţeanul englez Brendon Grimshaw a împlinit patruzeci de ani, el a renunţat la slujba de redactor de ziar și a început o viață nouă. Pentru 13 mii de dolari a cumpărat o mică insulă nelocuită din Seychelles și s-a mutat acolo permanent.

După aceea pe insulă timp de 50 de ani nu a păşit nici un om. Noua proprietatea a lui Brandon a fost năpădită de un strat de iarbă atât de gros şi mare, ca nucile de cocos căzute nu ajungeau la sol. La început, Grimshaw nu putea înconjura insula pe jos şi a fost nevoit să se deplaseze de la un capăt la celălalt cu barca. Cum se cuvine unui Robinson, Brandon şi-a găsit companie din rândul aborigenilor. Numele Vinerei sale era Rene Laforten. Împreună cu Renee, Brandon a inceput să construiască noua lor casă. În timp ce Renee venea la insulă doar periodic, Brandon a trăit pe ea timp de decenii fără a merge oriunde. De unul singur.

În 39 de ani Grimshaw și Laforten au plantat cu propriile sale mâini 16000 de copaci și au construit aproape 5 kilometri de poteci.

În 2007 Rene Laforten a murit și Brandon a rămas singur pe insulă. Avea 81 de ani. El a atras pe insulă 2000 de noi specii de păsări și a colonizat-o cu mai mult de o sută de broaşte ţestoase gigante, care în altă parte din lume (inclusiv Seychelles) sunt pe cale de dispariție. Prin eforturile depuse de Grimshaw, pe insula anterior pustie acum locuiesc două-treimi din fauna din Seychelles. Într-un timp, Brandon a încercat să caute aur pe insulă – conform zvonurilor, pirații au îngropat acolo mari comori. Negăsind nimic, a revenit la ceea ce-i reuşea cel mai bine - grija de natură.

O bucată de pământ abandonat s-a transformat într-un paradis veritabil. Cu câțiva ani în urmă, prințul Arabiei Saudite i-a propus lui Brendon Grimshaw pentru insulă 50 de milioane de dolari, însă Robinson a refuzat. "Nu vreau ca insula să devină un loc preferat pentru vacanţele celor bogaţi. Mai bine ca aici să fie un parc naţional, de care oricine să se poate bucura".

Și a reuşit, în 2008 insula într-adevăr a fost declarată un parc naţional. Grimshaw a fost bucuros oricărui vizitator. Doar că a atârnat, pentru orice eventualitate o placă cu inscripţia: "Respectați țestoasele, este probabil că ele sunt mai în vârstă decât dvs". Pe insulă au venit jurnaliști, pentru a asculta povești uimitoare și a intervieva proprietarul, câțiva oameni chiar au realizat filme documentare despre Brandon. Unul dintre ele a fost lansat în ajunul morții lui Brandon, în luna august a anului trecut. Brandon avea 86 de ani.

În cel mai recent interviu, Grimshaw a fost întrebat dacă nu s-a simţit cândva singur. „Da, o singură dată, când am închiriat o cameră în Londra”, - a răspuns el.

 

 

 

 

 

Sursa: ageofhappiness.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 22 iulie 2013 15:28
Vizualizări: 3156

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
484
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
591
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
449