ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Britania la bucătărie. Cine pe cine?

 

 

Calea spre inima unui bărbat trece prin stomacul lui. Nu există nici-un motiv să credem că această zicală este învechită. Cu toate acestea, studiile actuale, publicate recent de ziarul Daily Mail, arată că majoritatea bărbaţilor se consideră mai buni bucătari decît soţiile lor.

 

Bărbaţii nu se grăbesc să ocupe bucătăria pentru o lungă perioadă de timp, chiar şi atunci cînd la gătit ajută aparatele moderne de uz casnic Gaggenau sau de orice altă marcă de prestigiu. Rolul bărbaţilor – să-şi arate măiestria din cînd în cînd. Operînd în acest mod, mai mulţi bărbaţi se consideră acasă, bucătari şefi.

Mai mult de o treime (35%) din ei susţin că în timpul gătitului sunt mai relaxaţi, mai originali şi au tendinţă de a experimenta. În ciuda faptului că femeile în mod tradiţional îşi petrec la bucătărie de două ori mai mult timp decît soţii lor, 42% dintre bărbaţi preiau controlul atunci cînd este nevoie de a găti ceva neobişnuit sau complex, simultan acuzînd femeile în monotonie.

Studiile realizate de Total Greek Yoghurt, au constatat că femeile sunt predispuse să gătească mîncăruri rapide şi uşoare, cum ar fi nuggets de pui şi paste făinoase. În schimb, cele mai populare capodopere culinare masculine sunt fripturile, curry picant şi risotto. S-a constatat că femeile sunt în măsură să gătească după memorie nu mai mult de 21 de bucate. În acelaşi timp, jumătate dintre ele susţin că nu prepară nimic altceva pentru că aşa s-au obişnuit.

Potrivit purtătorul de cuvînt al Total Greek Yoghurt : "În mai multe familii majoritatea meselor sunt preparate de femei. Mamele gătesc des cina şi bucatele zilnice. Studiile au arătat că bărbaţii sunt mult mai originali şi doresc să experimenteze la bucătărie. Acest lucru poate fi cauzat de faptul că femeile, cu ritmul zilnic de viaţă stresat, încearcă să găsească timp pentru a pregăti rapid o masă simplă, dar gustoasă, în fiecare zi, în timp ce bărbaţii, probabil că experimentează la sfîrşit de săptămînă, atunci cînd au mai mult timp pentru a căuta idei noi şi a alege componentele".

 

Британия на кухне. Кто кого?

Fiecare al cincilea bărbat se inspiră din show-uri TV culinare, 37% dintre ei utilizează reţete din World Wide Web. Femeile preferă să utilizeze sfaturi "vii" verificate. Aproape jumătate dintre ele se adresează mamelor lor atunci cînd vor să facă ceva interesant.

Mai mult de una din zece femei a recunoscut ca invidiază bărbaţii cu privire la abilităţile lor culinare. În acelaşi timp, 58% au indicat că ar dori să aibă mai mult timp liber pentru experimente culinare.

Interesant, în timp ce bărbaţii şi femeiele adulte, sunt de acord că gătitul bărbaţilor este mai gustos şi mai original, copiii urmează opiniile proprii. Doar 15% din ei preferă experimentele tatălui, în timp ce 28% spun ca le place mai mult bucatele mamei.

Rivalitatea la bucătărie nu interferă cu relaţiile romantice. Un sfert dintre bărbaţi organizează în mod regulat o cină cu lumînări pentru doamnelor lor.

Culinarul Şef la Total Greek Yoghurt, Paul Merrett, remarcă că ”este plăcut să vezi că în multe case din Marea Britanie, există o concurenţă de gătit. Cu treizeci de ani în urmă a fost o raritate cînd capul familiei îşi murdărea mîinile, pregătind cina de familie, aşa că este minunat că tot mai multe cupluri gătesc pe rînd şi există o rivalitate prietenoasă , cine va găti mai bine. În plus, spre deosebire de anii anteriori, acum sursa de inspiraţie pentru noi reţete creative poate fi găsită pe internet şi în supermarketuri".

 

Autor: Alex Norkin  

 

 

Sursa: facepla.net

 

Luni, 06 august 2012
Vizualizări: 1870

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
39
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
79
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
189
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
73