ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bucătăria vegetariană. Cu ce să bucurăm invitaţii? 


 

 

Este cunoscut că vegetarianismul, promovează un mod de viaţă care implică respingerea cărnii. Există mai multe direcţii ale vegetarianismului, unele exclud toate produsele de origine animalieră, în timp ce altele, admit consumul laptelui, ouălor, mierii de albine. Dar, în ciuda restricţiilor la produsele alimentare, meniul vegetarian poate fi destul de variat, datorită înlocuitorilor de soia pentru produsele de origine animalieră.

 

Suntem obişnuiţi să organizăm de sărbători mese cu o mulţime de delicatese, mîncărurile vegetariene pot fi la fel de gustoase şi hrănitoare, precum şi felurile de mîncare de origine animalieră.Un lucru important – să manifestaţi o imaginaţie culinară şi să nu vă fie frică să experimentaţi. Să încercăm să alcătuim un meniu festiv, pentru oaspeţii vegetarieni.

Aperitivele şi salatele vegetariene pot fi făcute din orice fructe, legume, ciuperci şi verdeţuri. Ca umplutură, se poate folosi uleiul vegetal, sosul de soia, maioneza de casă, smîntîna.

 

Reţete din bucătăria vegetariană

 

Există o varietate de reţete pentru salate, putem pregăti, de exemplu, o salată delicioasa şi simplă. Se amestecă 200 gr de fasole roşii conservate, 200 gr de porumb conservat, un măr, un ardei bulgăresc, tăiate cuburi, apoi ingredientele se stropesc cu suc de lămîie şi se dreg cu maioneză vegetală. Pentru început puteţi propune canape sau fondue, dar dacă nu consumaţi lapte, trebuie să inventaţi o alternativă pentru caşcaval, în calitate de care puteţi folosi, de exemplu, un sos gros.

Dacă invitaţi oaspeţi la cină, neapărat serviţi o supă pireu, acest fel de mîncare vegetariană este preferat de copii şi de adulţi. Următorul fel, pot fi pastele sau cartofii cu perişoare din legume, coapte la cuptor. Există o masă de opţiuni interesante.

Oaspeţii vegetarieni pot fi serviţi cu deserturi minunate , mîncărurile vegetariene festive pot fi simple şi rafinate. Versiunea rapidă a desertului – mere cu scorţişoară sau stafide coapte la cuptor . Vezi reţeta merelor, coapte cu brînză. Pentru amatorii de dulciuri, la o ceaşcă de ceai aromat, puteţi servi jeleuri din fructe de pădure proaspete şi bezea. Puteţi surprinde oaspeţii cu talentul dvs. culinar, oferindu-le prăjituri vegetariene cu fructe sau un chec festiv.

 

Вегетарианская кухня. Чем порадовать гостей?

Pizza vegetariană 

Pizza vegetariană se prepară uşor , numai atrageţi atenţie la faptul, că în pizza nu se include nici sodă, nici drojdie. Aluatul pe cremă, cu adaos de ser este foarte gustos.

Aluat:

Ser din 500 ml de iaurt.

 • 500 ml de smîntînă.
 • făină de calitate superioară

 

Ingrediente pentru umplutură:

 • 1 kg de cartofi
 • 1legătură de ceapă verde, mărar, verdeţuri picante
 • Pasta de tomate :4 linguri.
 • 200 g de smîntînă
 • 200g de frişcă
 • 1 buc. de morcov
 • 2 linguri de coniac. L.
 • 1gălbenuş de ou.

 

Pregătirea:

 1. Din ser, făină şi smîntînă se frămîntă aluatul, se presoară uşor cu făină, se acoperă cu pînză şi-l lăsaţi pe o jumătate de oră.
 2. Între timp, se fierb cartofii, se răcesc, se cojesc şi se taie cuburi.
 3. Verdeaţa şi ceapa verde se mărunţesc. Morcovul se dă prin răzătoare.
 4. Aluatul gata este împărţit în opt părţi egale.
 5. Din fiecare bucată de aluat se formează turte, care se ung cu smîntîna amestecată cu pasta de tomate.
 6. Deasupra se pun cartofii, se presoară cu verdeaţă, apoi se aranjează morcovul.
 7. Punem turtele pe tava unsă cu ulei vegetal.
 8. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade.
 9. Frişca , gălbenuşul de ou şi coniacul se amestecă, apoi se toarnă deasupra pe pizza. Trimitem la cuptor.

 

Pizza se serveşte fierbinte pe un vas plat, de obicei 2 porţii de persoană.

Ne putem alimenta gustos şi săţios, refuzînd consumul de carne şi de peşte, ce sunt iubţi de mulţi, deoarece multe feluri de mîncare preferate cum ar fi salata olivier sau mimosa, pot fi înlocuite cu succes cu alte salate, nu mai puţin gustoase. Aceste bucate le vor plăcea şi celor care nu îşi pot imagina viaţa fără produse de origine animalieră.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

Vineri, 06 iulie 2012
Vizualizări: 2516

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
168
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
140
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
138
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
145