ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Buddha recomandă …Buddha recomandă ...Cultura de orez este cea mai populară din familia cerealelor şi cel mai răspândit produs alimentar din lume. Istoria cultivării orezului în calitate de cultură alimentară numără mai mult de 6000 de ani.

Orezul este unul dintre alimentele cele mai nutritive. Acesta conţine o cantitate scăzută de calorii, grăsimi, fără sodiu şi nici colesterol, oferă o mulţime de energie. O jumătate de ceaşcă de orez alb conţine 82 kcal, precum şi în aceeaşi cantitate de orez brun – 89 kcal. A mânca orez – înseamnă să ne alimentăm corect. "Cine propune orez, oferă viaţa însăşi", - a spus Buddha, recunoscând proprietăţile nutritive ale orezului.

Există peste 7 000 de soiuri de orez. Printre acest set se evidenţiază soiuri care sunt apreciate în mod deosebit pentru gustul lor unic si aroma: basmati, iasomie, arborio şi orez sălbatic.

În fiecare an pe Pământ se produce aproximativ 500 de milioane de tone de orez.

Buddha recomandă Mai mult de 1 miliard de oameni din întreaga lume sunt implicaţi în mod activ în cultivarea acestuia. 3 miliarde de oameni consumă orez.

În America de Nord, câmpurile de orez sunt semănate cu ajutorul avioanelor, iar  în unele părţi ale Asiei, până în prezent, fiecare seminţă este plantată cu mâna.

Chiar şi în cele mai vechi timpuri, diferitele popoare s-au folosit de principiile, care în prezent se aplică în poligraful modern, pentru a determina vinovăţia suspectului. Chinezii forţau inculpatul să ia în gură un pumn de orez şi apoi să-l scuipă. Dacă orezului era uscat - deci înainte de procedură gura  suspectul era seacă, indicând vinovăţie.
 
Pentru prima dată orezul a fost importat în Rusia în timpurile lui Petru I. Atunci el a fost numit “crupe de sarazini”.
În China, expresia "a strica un castron de orez" înseamnă concedierea de la locul de muncă.

Savanţii japonezi au descoperit că orezul brun nu este doar benefic pentru sănătate, ci îmbunătăţeşte, de asemenea, memoria şi dezvoltă inteligenţa. La nunţi este obişnuit să presărăm cu orez tinerii căsătoriţi - pentru că orezul este simbolul fertilităţii şi bogăţiei, prezicând astfel familiei tinere, o mulţime de copii şi o viaţă înstărită.

 

Daria Eremin

Sursa

Vineri, 18 iunie 2010
Vizualizări: 1812

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
803
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
217
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
335
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
283