Bulgarii vor să interzică margarina
Dieteticienii bulgari vor să interzică vânzarea margarinei, din cauza nocivităţii acizilor graşi, prezenţi în acest produs alimentar, obținut dintr-un amestec de grăsimi vegetale și animale, scrie novinite.com.
Potrivit doctorului Svetoslav Handzhiev, preşedintele Asociaţiei bulgare pentru studiul obezităţii, cererea a fost făcută, din cauza acizilor graşi prezenţi în margarină. Experţii de la Agenţia bulgară de Siguranţă a Hranei consideră că un consum prelungit de margarină poate fi dăunător, deoarece acizii graşi se digeră greu şi îngreunează metabolismul, fapt ce poate cauza diverse afecţiuni”, potrivit novinite.com.
La fel ca şi în România, margarina este foarte populară în Bulgaria, datorită preţului său scăzut, în comparaţie cu untul, şi este recomandată, prin intermediul reclamelor, atât copiilor, cât şi persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare.