Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/10/health_chai_kofe01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Cafeaua şi ceaiul întăresc inima
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cafeaua şi ceaiul întăresc inimaCafeaua şi ceaiul întăresc inimaConform cercetărilor din ultimii 13 ani, efectuate de către oamenii de ştiinţă  din Ţările de Jos, câteva ceşti de ceai sau de cafea pe zi vă protejează inima de boli.

Acest studiu a adăugat dovezi în faptul că, bauturile noastre calde preferate ne aduc nu numai căldură si vitalitate, dar, de asemenea, ne protejează impotriva bolilor cardiovasculare.

"Fumând o ţigară cu o ceaşcă de cafea, vă lipsiţi complet de toate beneficiile acestei băuturi minunate!" Ellen Mason, Fundaţia Britanică de Inimă.
Studii privind efectul ceaiului asupra organismului uman au arătat că din 40 000 de oameni testaţi, cei care au băut mai mult de 6 ceşti de ceai pe zi au un risc de boli cardiovasculare cu 30% mai mic, decât cei care nu beau ceai.

Rezultatele similare a prezentat şi studiul fanilor de cafea, care au consumat 2-4 ceşti de cafea neagră pe zi.

În conformitate cu informaţiile primite, o supradoză de cafea a scăzut efectul pozitiv, însă nu a condus la o creştere accentuată a riscului de a muri de atac de cord sau de cancer.

Cafeaua şi ceaiul întăresc inima Olandezii preferă să bea o cafea cu un pic de lapte, sau ceai negru fără adăugarea  produselor lactate (lapte sau frişcă). Despre impactul laptelui asupra băuturilor calde, există mai multe opinii contradictorii. Conform unii dintre ele, adăugarea  laptelui în ceai reduce utilitatea lui, deoarece laptele afectează polifenolii - substanţe cele mai utile, conţinute în ceai.

Cafeaua este o băutură mult mai controversată, decât ceaiul. Cafeaua, teoretic, reduce riscul dezvoltării tulburărilor cardiace, şi, în acelaşi timp, creste colesterolul potenţial din sânge, care, după cum este cunoscut, agravează starea vaselor sanguine.

Oamenii de ştiinţă americani din Asociaţia Americană de Inimă (American Heart Association),  de asemenea, confirmă utilitatea cafelei în cantităţi moderate. Potrivit organizaţiei, consumul  cafelei în cantitpţi de 2-4 ceşti pe zi , conform statisticilor, reduce riscul bolilor cardiovasculare cu 20%.

“De fapt, aceasta este o veste bună pentru cei, cărora le place să bea ceai şi cafea. Aceste bauturi aduc beneficiul inimii fără a creşte riscul de a muri de altceva”, - a spus profesorul Yvonne Van der Schouw, liderul grupului, care a efectuat experimentul.

Ellen Mason, cardiolog sef de la British Heart Foundation, a declarat: "Acest studiu dovedeşte inca o data utilitatea consumului moderat al cafelei şi ceaiului pentru majoritatea oamenilor şi poate reduce riscul bolilor de inimă".

"Cu toate acestea, este important să ne amintim că doar menţinerea unui stil de viaţă sanatos va ajuta să păstraţi inima sănătoasă" - a adăugat ea: "Fumând o ţigară cu o ceaşcă de cafea, vă lipsiţi complet de beneficiile acestei băuturi minunate!"

 

Cafeaua şi ceaiul întăresc inima

 

 

Sursa

Marţi, 12 octombrie 2010
Vizualizări: 4778

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
170
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
142
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
140
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
146