ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Calatorie la Tipova!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateOh, dispuse astfel îngrijorat de faptul că frumuseţea şi simt de a privi departe de casa. Mai mult, cu atât mai frumos. Dar cât de mult ne-am frumoase locuri încă! De ce atât de bun şi ne Moldova, faptul că natura a bogăţiei lor compensează cu fermitate dimensiunea redusă a teritoriului. Stepele spaţioase, dealuri şi pajişti, dar frumos Nistru, exercită leneş de apă în întreaga teren din Moldova!

Încă o dată, convins de acest lucru, la începutul lunii noiembrie, îndreptându-se către satul Tipova (mold. Tipova, Tipova), în raionul Rezina în Republica Moldova.

Nestle Tipova, pe malul Nistrului într-un kilometrahv sută din Chişinău, şi, împreună cu satul Nistren face parte din comuna cu un centru administrativ în satul Lalova. Pe malul râului Nistru, la marginea satului este manastirea stancoase, fondata in secolul VI î.Hr.. Aceasta este Manastirea rupestra numai în Europa, şi, ocazional, unul dintre cele mai mari. În cele 15 de celule, o trapeza, biserica şi alte clădiri. Toate acestea sunt într-o stanca la o înălţime de 100 de metri.

Calatorie la Tipova

Biserica, construită în stil tradiţional moldovenesc, înconjurat de "celule de călugări a călugărilor şi este întotdeauna disponibil pentru vizitatori. cupola sa standuri cu mândrie peste Nistru. Dacă aţi mers un pic spre stânga, drumul care pare ruptă de panta abruptă în jos - privirea a fost numit de perla pentru care a ajuns aici o mulţime de turişti: Manastirea rupestra vechi cioplite în stâncă deasupra unui râu.

Multe secole în urmă, calugarii s-au retras aici din mulţime agitata. Extins peşteri naturale, transformându-le în celule şi în biserică cu mai multe încăperi, separate una de alta în coloane. Potrivit oamenilor de ştiinţă, primele celule au început să construiască chiar şi în secolul al doisprezecelea, şi mănăstirea superioară a apărut în secolul al cincisprezecelea.

În perioada sovietică timpurie mănăstirea a fost închisă, dar deja în 1974 ruinele manastirii rock au fost luate sub protecţie de stat, iar în 1994 a fost reluată de servicii religioase.

Calatorie la Tipova


Deoarece manastirea este conectat la multe legende. Deci, spun ei, aici, în secolul XV domnitorul Ştefan III cel Mare (Ştefan cel Mare) a fost căsătorită a patra soţia sa, Maria Voykutsey - frumoasa prinţesă valahskoy.

Exista o legenda conform căreia roci din apropierea Tipova a petrecut ultimii ani sa, poetul mitologic Orfeu, a cărui rămâne sunt îngropate într-o nişă presupune una din Cheile Cascades. Legenda spune că a venit la Tipova Orfeu în căutare de iubita lui Eurydice şi imediat a mers la Hades, pe tărâmul morţilor.

Dar legenda moderna că fantoma Maria apare astăzi în mănăstire.

Un alt zvon, care este o confirmare directă sub formă de "evidente" cojilor din stâncă că acest teritoriu peisajul din Moldova a fost anterior fundul mării ... Nu se cunoaşte dacă acest lucru este adevărat, dar o astfel de frumoasă legendă adaugă farmec în această rezervă frumos.
În plus faţă de mănăstiri rock Tipova atrage vizitatori prin natura sa.

Râul Tipova provine între satele şi Trifesht Chinisheuts. Aceasta face numeroase cascade, pesteri si gropi. Pe partea dreaptă a ei turnare fluxuri Râul Valea Satului, şi Bleneritsa. Conservarea Tipova o stanca goale, aproape standuri goale. Se compune din trei păduri: Padure Stanca Horodishte - Hazel "(cu o suprafaţă de 102 hectare aflate pe spaţiul superioară a rezervelor), Les Stanca Horodishte - Cat" (cu o suprafaţă de 15 hectare, este situată între râul şi Bleneritsa Tipova), lemn, Stanca (situat pe o pantă abruptă Tipova râu înainte de începutul Bleneritsa fluxului de flux.

Calatorie la Tipova


Dacă te duci la chei sau Tsypovskomu canion, încă este numit, calea de sus, apoi în faţa ochilor o imagine fantastica: ABSolyutno simple plate, goale, a dat brusc fel, expunând o cicatrice profunde pe corp de pe pamant. Iniţial, fluxul de umbră devine o cascada, care colectează la partea de jos a canion de apă într-un mic lac. Şi dacă tu nu iau probleme şi du-te jos, veti fi placut surprins de acest colt minunat. Dealurile sunt acoperite cu păduri, care au o poteca ingusta de coborâre. Plante urca cu încăpăţânare până pante stâncoase, uneori ascunde de ochii mari şi mici cascade, pesteri si grote. Acum, şi apoi glimpses de animale mici mic in iarba şi tufişurile de trandafir sălbatic spini îmbrăcăminte inconvenient, ca şi cum ar implora să staţi un pic în societatea lor.

În timpul iernii, atunci când este cascada congelate, spectacolul este prea mare. Stalactite de gheaţă foarte scânteie fanteziste viu în razele soarelui de iarnă zgârcit, înlănţuirea doar ochii. Aici, şi numai aici un adevarat paradis pentru iubitorii de turturi tineri!

Manastirea în Tipova deschis pentru vizitatori în fiecare zi. Prin urmare, nimic nu împiedică să vină aici şi se bucură de acest loc minunat, liniştit: peisajelor frumoase, munţi accidentat, întinderea liniştită de Nistru, hohote de cascade! Acesta este locul unde te poti relaxa din mulţime agitata, puterea câştig, de liniste!

GERCKE Alicia, este Olesya
Fotografii din Olesya, Irina şi Dima
baza.md

Vineri, 23 ianuarie 2009
Vizualizări: 7845

Citiţi de asemenea

Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
103
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
94
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3848
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
202