ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Calculăm de ce culoare vor fi ochii copilului dvs?
 

 

Cîteva fapte:

1. Pe măsura ce copiii cresc, culoarea ochilor devine mai întunecată. Acest fenomen se datorează acumulării progresive de melanină în iris.

2. Culoarea ochilor poartă informații privind fondul genetic și ereditate. De exemplu, în regiunea nordică sunt mai multe persoane cu ochi albaștri. Aproape de ecuator, aveţi mai multe şanse de a întâlni oamenii cu ochii negri. Dar, în zonele cu o climă temperată, cel mai probabil se vor uita la dvs ochii căprui.

3. Culoarea ochilor poate varia. Acest lucru se produce : în frig extrem, la o schimbare de lumina artificială pe cea de zi, la schimbarea culorii hainei. Cele mai sensibile la astfel de fluctuații sunt ochii în nuanțe de albastru, gri și verde.

4. Aproximativ 1% din oamenii de pe Pământ au o culoare diferită a irisului ochilor stâng și drept.

5. În medie, o persoană din 20000 se naște albinoasă. La acești oameni ochii au o nuanţă de culoarea roz (vasele de sânge pronunţate), ele sunt mult mai sensibile la lumină. Acest lucru se datorează lipsei de melanină în iris.

6. Irisul ochiului uman este individual. Acesta identifică persoana ca şi amprenta digitală.

7. Doar omul are albul ochilor. El ajuta pentru a defini mai bine spiritul interior și direcția privirii a interlocutorului.

8. Există doar șapte culori de bază pe care le distinge ochiul uman. Sunt culorile curcubeului: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru deschis, albastru închis, violet. În afară de culorile primare, omul distinge pînă la 100 000 de nuanţe.

 

 

Sursa: facebook.com

 

Sâmbătă, 08 decembrie 2012
Vizualizări: 4335

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
88
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
78
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
91
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
324