--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

California are cea mai mare fermă solară din lume
 

În deşertul Californiei, a fost pusă în funcţiune Topaz, cea mai mare fermă solară din lume, care numără 9 milioane de panouri solare, ce se întind pe o suprafaţă de 259 kilometri pătraţi, scrie iflscience.com.
Proiectul, început în urmă cu 2 ani, aparţine companiei Ivanpah Solar Power care produce energie prin direcționarea luminii soarelui spre un cazan central, utilizând mii de oglinzi. Capacitatea fermei solare din California, ale cărei costuri se ridică la 2,5 miliarde dolari, este de 550 MW, suficienţi să alimenteze peste 160.000 de gospodării. Şi, ceea ce este la fel de important, odată cu producerea energiei verzi, în California va fi evitată, anual, eliminarea în atmosferă a 377.000 tone de dioxid de carbon.
Deşi produce energie verde, Ivanpah a primit multe critici, deoarece lumina intensă captată prin metoda sa aduce prejudicii biodiversităţii, în special păsărilor. Topaz deţine titlul de cea mai mare ferma solară din lume, în acest moment, dar ar putea fi depășită, cel mai probabil în 2015, atunci când Solar Plant, o altă fermă solară americană, va atinge capacitatea maximă generând aproximativ 580 MW. Atât Solar Star, cât şi Topaz sunt deţinute de consorţiul MidAmerican Solar.

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Joi, 29 ianuarie 2015 15:01
Vizualizări: 2001

Citiţi de asemenea

Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
84
Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
146
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
158