ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Canadienii au elaborat o aplicație ce sporește eficiența panourilor solare cu 40%

Aplicația pentru smartphone-uri „SimplySola” permite sporirea eficienței panoului solari cu 40%. Ideea aparține unui student din Canada.

„SimplySola” folosește un compas și un GPS montate în telefon. Pur și simplu plasați telefonul pe suprafața panoului solar sau acumulatorului – programul va analiza amplasarea. Prin această metodă puteți afla în ce direcție față de soare trebuie instalat panoul pentru a-i spori eficiența.

Autorul „SimplySola”, Bruse Gao de 22 de ani, este convins că de amplasarea panourilor fotovoltaice depinde productivitatea acestuia. Puțini dintre noi doresc să piardă 40% din cauza instalației incorecte.

Ideea a apărut în cadrul vizitei unei case de copii din China. Era tocmai sezonul ploilor și tînărul a văzut cum copiii se înghesuiau unul lîngă altul pentru a se încălzi. Pe clădire erau instalate panouri solare, însă ele erau extrem de ineficiente. Acest fapt l-a determinat pe Bruce să caute o soluție pentru sporirea eficienței instalațiilor solare.

În prezent, invenția lui este folosită în 130 de țări.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
509
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
622
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
722