ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cânepa schimbă conceptul construcției verzi. Hempitecture
 

Producerea de cânepă industrială devine complet legală în diferite țări și constructorii  au acces la un nou material de construcție durabil, numit hempcrete (puzderie de cânepă).
Hempcrete este un material de construcție ecologic, care este utilizat în matricea minerală pentru clădirile verzi. Baza internă de lemn constituie tulpina de cânepă (spre deosebire de fibrele liberiene, care sunt utilizate pentru textile și frânghie), astfel formează un material non - toxic, cu indicele negativ de dioxid de carbon și eficient energetic.
Pentru un nou start-up în Hempitecture, disignerii și arhitecții lucrează la construcția primei clădiri non-rezidențiale de cânepă în Statele Unite ale Americii. Tot materialul de construcție de care au nevoie este importat ceea ce îi obligă  să colecteze bani folosind crowdfunding pe site-ul Kickstarter.

Конопля делает революцию в зеленом строительстве

 

Proiectul Hempitecture a evoluat dintr-un proiect de cercetare în colegiul Hobart și William Smith din New York, și împreună cu proiectul de construcție hempcrete, autorii dezvoltă o matrice de legare, care poate fi în cele din urmă vândută pe piața internă de construcție în SUA. 

Конопля делает революцию в зеленом строительстве

 

Deși,  sunt fan a cânepei ca plantă regeneratoare, cu emisii reduse de carbon, precum și incredibil de utilă, nu am știut aproape nimic despre utilizarea  puzderiei de cânepă în construcția verde.
Din punct de vedere a designului, casa de cânepă arata mult mai estetic decît casele din paie. Cânepa absoarbe o cantitate incredibila de CO2. Producerea sa este non-toxică, cânepa este un material de construcție eficient energetic, care completează mediul casei.

Конопля делает революцию в зеленом строительстве

 

Și, deși este dificil să numim această clădire ca fiind construită din materiale locale, proiectul Hempitecture intenționează să solicite oficial în viitorul apropiat cultivarea cânepei, în fiecare regiune a țării.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 16 mai 2014 15:34
Vizualizări: 3727

Citiţi de asemenea

Locuitorii din Soroca spun că şi-ar dori ca Nistrul să fie mai curat, iar oamenilor să le pese mai mult de mediul ambian...
39
Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
371
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
344
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
317