Căpşună
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Frumos, şi cu miros plăcut grădină luxuriantă căpşuni, sau căpşuni - în primul foarte boabe de noul sezon. Căpşunile conţin o gamă de vitamine şi oligoelemente utile. În termeni de căpşuni vitamina C înainte de citrice, în timp ce de calciu în acest sens este pe deplin digerat. Bogat în antioxidanţi, şi gustoase căpşuni sănătos este un tratament preferat pentru copii şi adulţi
Denumirea în limba latină de căpşuni - Fragaria - provine de la cuvântul fragrans - parfumat şi cel mai bun mod se potriveşte descriere a acestei plante fructe minunate. Căpşuni face parte din familia Rosaceae (Rosaceae). Botanişti încă nu sunt de acord cu privire la rosu căpşuni parfumat. Aceştia susţin că acestea nu sunt de fructe, şi recipient prea mare, care transportă seminţe. Alţii spun că capsuni - este o plantă unică, al cărei seminţe nu sunt din interiorul fructului, şi în afara. Se că ar putea ca, pe suprafaţa fiecărei fructe este de aproximativ 200 de seminţe.
Căpşuni, desigur, familiar cu omul mult timp în urmă, prima menţionare a ei apare la rândul său, de 2-1 cm. Î.Hr. Este interesant faptul că iniţial căpşuni evaluate în Europa, pentru gustul său, dar pentru proprietăţi de vindecare, şi fructe de padure sunt mult inferioare ca marime cu cele care sunt disponibile pentru noi acum. Provoca un zâmbet conservate dovezi că în secolul 12 a fost considerat de căpşuni "necurat", din cauza boabe care creste aproape de sol şi poate fi contagioasă prin atingerea broaşte şi şerpi. Aceasta a pus capăt superstiţie Carl Linnaeus, "prescrie" un regim alimentar de căpşuni.
În formă naturală de căpşuni se dezvoltă în păduri, şi munţi tarm din Eurasia si America. , Frumos, suculent căpşuni mari (ananassa F., F. vesca si multe varietăţile lor), adesea numit de căpşuni şi care este atât de răspândită în vremea noastră, este un hibrid a două specii din America şi este cultivat în Europa începând din 18-lea.
Confortabil şi a crescut frumos căpşuni în containere speciale, care sunt realizate din teracota (scumpe, de modă veche "opţiune) sau plastic (moderne şi mai practice opţiune). Moderne ambalaje din plastic pentru căpşuni este de aproximativ 60 cm în diametru şi 1 m înălţime. Pe ambele laturi ale containerului are găuri pentru plantarea de arbuşti de căpşuni. În interiorul recipientului tub perforat, prin care să vorbească, cu toate construcţie. Cu plase de vânzare container, care este ataşat în partea de sus şi de a proteja maturare de fructe de la păsări. Fructe de padure nu mint pe pământ sunt supuse să putrezească şi melci atac, la fel ca în metoda tradiţională de cultivare pe paturi. Acest container este foarte putin spatiu si poate fi plasat în orice loc insorit in gradina, ocazional, întorcîndu-se spre soare de părţi diferite. În containerul meu a fost plasat 30 de plante. Ne-l păstraţi pe un stand special pe roţi dreapta pe terasă, unde provoacă invariabil vizitatori interes şi primeşte atenţia necesară interne
agricole, tehnologii moderne şi de dezvoltare a pieţei ne permite să cumpere şi să aibă căpşuni pe tot parcursul anului, dar gustul şi preţul produselor puternic depinde de sezon. Soiurile care sunt furnizate în cadrul unei vânzări largă în toamna şi iarna, sunt aleşi de către producător în primul rând pentru capacitatea lor de a supravieţui lungă de depozitare şi transport, fără a pierde prezentare. Adesea, aceste fructe de padure sunt literalmente călătoresc în toată lumea pentru a ajunge la birourile noastre din sezon. Aceste calităţi nu sunt naturale pentru căpşuni, este de mirare că a cumpărat căpşuni în iarna este greu, mai degrabă insipid şi ne parfumat. De la începutul primăverii, puteţi vedea modul în care ţara de fabricaţie pe ambalaj magazin se mută "mai aproape de casă, şi vine în cele din urmă căpşuni sezon locale produse în regiunea dumneavoastră, iar această căpşuni este, cu siguranţă cele mai delicioase si aromate. Sezonul de căpşuni locale aici începe în mai şi durează până în septembrie.
Poate data viitoare la casa ta există o fermă, în cazul în care căpşunile sunt cultivate şi permit cumpărătorilor proprii să colecteze şi să plătească în greutate (în ţările vorbitoare de limba engleză se numeşte U-Pick sau Pick-ta-proprii). Aceste fructe de padure - mai târziu, aveţi nevoie de o culoare, mărime şi formă, şi sunt mai ieftine decât în supermarket sau de piaţă. De obicei, fermierii au voie să mănânce fructe de padure a cumpărătorilor în momentul de colectare, nu ne preluare pentru el. Condiţii de viaţă în Marea Britanie, SUA, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud şi Japonia se pot uita pentru o astfel de ferma de şedere pe http://www.pickyourown.org site-ului. Dacă eşti foarte norocos în vecinătate pot găsi chiar şi o fermă ecologică, cultivatorii de căpşuni. Proaspăt căpşuni organice vor concura cu uşurinţă cultivate în boabe propria gradina.
Atunci când cumpără căpşuni în magazin sau pe piaţa alege un robuste fructe de padure luminoase de culoare roşie, cu tulpini proaspete. Eliminarea sau distrugerea urmă vitamina C provoaca distrugerea în fructe de padure. În cazul în care un boabe este ambalat începutul mucegai, sporii de mucegai s-au extins la alte fructe de padure, deşi ar putea fi imperceptibile cu ochiul liber. A se păstra în frigider nu face fructe de padure un gust mai bun sau mai util. Păstraţi de fructe la temperatura camerei poate fi nu mai mult de câteva ore - acest proces în sine contribuie la distrugerea de vitamina C şi jaluzele de fructe de padure. Pentru a păstra căpşuni în cele mai bune conditii, va trebui să adăugaţi liber nespălate fructe de padure într-un rezervor mare în 2-3 straturi (nu mai mult!), Şi trageţi folie de plastic de sus. În această formă de fructe de padure pot fi păstrate mai mică în frigider pentru 2-3 zile. Fructe de padure, care nu aveţi de gând să folosiţi imediat, este mai bine să colecteze dimineaţa devreme sau în ziua rece.
bace Spălaţi chiar înainte de folosire în apă rece jet de apă, punându-le într-o strecurătoare. Nu lăsaţi niciodată fructe situată în apă - îşi vor pierde şi aspectul, şi calităţi utile. Bea colectate sau cumpărate căpşuni mai bine cât mai curând posibil. căpşuni proaspete sunt bune la orice fel: de la grâu şi fulgi de cereale pentru micul dejun, în cocktail de fructe, smântână sau smântână, fondue de ciocolata, în salate de fructe, deserturi şi de sine
În 200 g căpşuni proaspete conţine *
Calorii (Kcal) 60
UI de vitamina A () 54
Proteine, totale (g) 1,2
Vitamina C (mg) 113.4
Grasimi, total (g) 0
Magneziu (mg) 20
Carbohidraţi, total (g) 14
Fosfor (mg) 38
Celuloza 4,6
De potasiu (mg) 54
Calciu (mg) 28
Seleniu (mg) 1,4
Fier (mg) 0,8
Acidul folic (vitamina B9) litera (g) 35.4
Încercaţi delicioase engleză capsuni reteta de desert, care a fost numit Eton Încurcătură - Eton adunătură. Acest desert este în mod tradiţional pregătite la Eton la 4 iunie (ziua de naştere a regelui George III, unul dintre patronii de la Universitatea) şi a servit la un picnic pentru studenţi şi părinţi.
Veţi avea nevoie de:
Căpşună
Edsel, a cumpărat într-un magazin sau coapte în avans şi răcire (poate fi un rupt)
Crema pentru biciuire
Kirsch sau ţuică de cireşe (opţional)
Frunze de menta proaspete (opţional)
pauza Edsel în bucăţi şi se pune în castron adânc transparentă în care poţi servi desert (daca se doreste pot fi depuse Eton porţii Încurcătură). Două treimi din căpşuni tăiate şi puse pe bezea. Toate acestea spray Kirsch sau ţuică de cireşe, dacă le folosesc. Beat crema uşor şi locul în partea de sus. Din restul de căpşuni face sosul intr-un blender si turnati-le un desert, creând o marmură "efect. Poti decora vasului cu capsuni intregi şi frunze de mentă. Serviti imediat după preparare, dar mai bine - deserturi Collect pentru persoane cu nevoi
Căpşuni, smântână şi bezea Încurcătură Eton. Desert "Eton amestecătură" îngheţată de căpşuni în procesul de gătire
Casa de capsuni inghetata
Veţi avea nevoie de:
purificat de capsuni - 400 g
zahăr pudră, cernută printr-o sită - 85 g
Suc de un var
iaurt natural sau smântână dorit de grăsime - 150 g
Ciocolata, frunze proaspete de menta (pentru decorarea)
Căpşuni, zahăr şi suc de lămâie, se pune în blender şi se ivi la starea de sos. Se toarnă sos într-un recipient de plastic, de tip iaurt sau smântână şi se toarnă în congelator. Îngheţe amestecul în congelator şi ţineţi la frigider pentru cateva ore. De-a gata îngheţată servi în boluri sau în conuri de napolitane, decorate cu frunze de menta sau de udare ciocolata cu untul topit.
* Informaţii privind valoarea nutriţională de căpşuni prezentate în conformitate cu Universitatea din Illinois (Universitatea din Illinois)