ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Care sunt cele mai curate orașe din lume. Europa (+Foto)

Peste tot în lume, autorităților locale au început să facă eforturi de a crea orașe cât mai curate. Orașul Birmingham, Anglia, și-a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor care ar stârni invidia Comisiei Europene, în timp ce Oslo se poate lăuda că folosește absolut toate deșeurile de vreme ce nu are o groapă de gunoi. Cei de la Hassle.com au realizat un clasament extrem de interesant cu cele mai curate orașe din toată lumea, din Europa și până în Oceania.

Europa

Birmingham, Anglia

 

Самые чистые города мира. Европа

Birmingham duce în momentul de față o lupta acerbă pentru reducerea cu 60% a emisiilor de carbon până în 2027, față de nivelul anului 1990.

Stockholm, Suedia

Самые чистые города мира. Европа

Capitala suedeză are un viitor extrem de “verde”. Până în 2050 autoritățile locale și-au propus să reducă la zero dependența față de combustibilii fosili. Obiectivul ar putea fi atins cu mult înainte de termenul stabilit din moment ce 60% din energia consumată în oraș provine din surse hidro și solare.

Amsterdam, Olanda

 

Самые чистые города мира. Европа

Amsterdamul este un oras care contează în lupta cu poluarea în zona nordică a Europei. Orașul batav sau Veneția Nordului, cum i se mai spune, este un rai pentru bicicliști – orașul adăpostește peste 600.000 de biciclete.

Oslo, Norvegia

 

Самые чистые города мира. Европа

Fără activități industriale care să se desfășoare pe teritoriul său sau în apropierea sa, capitala Norvegiei are unul dintre cele mai ridicate niveluri pentru calitatea aerului. De asemenea, municipalitatea desfășoară o schemă de management al deșeurilor extrem de eficientă. Astfel orașul nu are nevoie de o groapă de gunoi.

Helsinki, Finlanda

 

Самые чистые города мира. Европа

Acest oraș scandinav a început în urmă cu zeci de ani procesul de transformare într-o zonă urbană durabilă. Mulți locuitori au preferat să renunțe la transportul cu automobilele personale și să folosească transportul în comun sau biciclete. În ultimii 10 ani, emisiile produse de industrie au scăzut considerabil și se fac în continuare eforturi pentru minimizarea acestora.

Copenhaga, Danemarca

 

Самые чистые города мира. Европа

Autoritățile locale au început acum mai bine de 15 ani o campanie pentru îmbunătățirea calității aerului. Efortul lor nu se oprește aici. Până în 2025, Comenhaga își dorește să fie un oraș neutru în privința emisiilor de carbon.

Zurich, Elveția

 

Самые чистые города мира. Европа

Zurich pune la dispoziția locuitorilor și turiștilor o gamă variată de mijloce de transport în comun – tramvaie, autobuze, trenuri etc. Autoritățile asigură ca toate aceste mijloce de transport sunt curate și sigure, ceea ce le face foarte populare în rândul călătorilor.

Nottingham, Anglia

 

Самые чистые города мира. Европа

Mulți britanici vor fi surprinși să afle că Nottingham a câștigat recent titlul de “Cel mai curat oraș din Marea Britanie”. Municipalitatea are în desfășurare numeroase proiecte pentru a lupta cu problemele generate de gunoaie și grafitti. Rata de succes este de 90%, iar problemele sunt rezolvate în timp de 48 de ore de la semnalare.

Berna, Elveția

 

Самые чистые города мира. Европа

Capitala Elveției se regășește în topul orașelor cu cel mai ridicat nivel de viață din lume, iar curățenia este unul dintre motive. Primăria are în desfășurare mai multe programe adresate locuitorilor denumite generic “Curățați orașul” care au ca obiectiv implicarea cetățenilor în reducerea poluării și menținerea surselor de apă cât mai curate posibil.

 

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
43
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
59
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
189
Mulți oameni pentru a acoperi gardul aleg o soluție simplă - plantează de-a lungul acestuia thuja sau plante cățărătoa...
216