ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa autonomă
Conceptul casei autonome în lumea modernă devine mai popular și mai relevant din cauza crizei în creştere în sectorul energetic şi dorinţei oamenilor de a se asigura împotriva întreruperilor de electricitate și de căldură.

 

În noţiunea locuinței autonome deocamdată nu există standarde și concepte universal acceptate. Deși putem numit o casă autonomă, în care este amenajat un depozit de combustibil sau un cazan, însă ar fi o mare exagerare. În primul rând, aveți nevoie de a decide ce este autonomia casei și cum ea poate fi.

 

 

 

Alimentarea cu energie electrică, apă, încălzire, reciclarea deșeurilor – sunt cele mai esenţiale caracteristici ale autonomiei. Pentru efectuarea lucrărilor de construcție în zonele balneare şi locuri cu limitări stricte privind poluarea mediului înconjurător, casele autonome eficiente energetic sunt cele mai potrivite. Prin urmare, la proiectarea unei case autonome este necesar să ținem cont de constrângerile ecologice.

Practic, multe probleme, dacă nu toate, privind asigurarea funcţionării autonome a sistemelor de inginerie a casei constă în asigurarea ei cu energie electrică. Dacă este suficientă, asigurarea autonomiei se rezolvă ușor. Din păcate, locurile în care este posibil să se producă electricitate regenerabilă ieftină sunt puţine. Concluzie - ușurința sau dificultatea de a construi o casă autonomă este în mare măsură determinată de potențialul surselor regenerabile de energie la locul de şantier.

Punerea în aplicare a problemei de autonomie a casei depinde de consumul energiei, pe care au de gând să-l achite proprietarii casei. Există destul de mulţi aşa numiţi "pustnici verzi". Aceştia duc un stil de viață cu un impact blând asupra mediului în casele lor eficiente energetic la ţară. Casele sunt dotate cu calculatoare, lumină, frigidere de economisire a energiei. Energia electrică este produsă de turbina eoliană ieftină cu baterie. Încălzirea și apa caldă - de instalații solare. Sunt utilizate generatoare de gaz pe bio-carburanţi locali. În condiţiile de climă caldă, precum şi de disponibilitatea echipamentelor şi informaţiilor necesare pe piață, această opțiune este disponibilă.

În cazul în care proprietarii doresc să aibă o grădină de iarnă, o mulțime de aparate de uz casnic, etc.,construcția unei case autonome devine mai scumpă. Prin urmare putem trage o concluzie simplă - autonomia casei este asociată cu eficiența energetică.

 

Автономный дом

Автономный дом

 

 

Climatul rece complică sarcina de a construi o casă autonomă și nu este un secret faptul că clima are un impact asupra pierderii de căldură în casă în timpul iernii. A trăi ca "un pustnic verde " în zonele subtropicale este mult mai ușor decât în zona subarctică. Este necesar de mai puțină electricitate și colectoarele solare captează mai multă energie solară.

În cazul în care lângă casă bat vânturile puternice constante, ca şi pe coastă, atunci nu este o problemă mare cu alimentarea cu energie, aceasta este realizată relativ ieftin. Dar, după cum este cunoscut locurile de energie regenerabilă sunt situate în diferite moduri.

Constrângerile ecologice pot fi cauza imposibilităţii de a utiliza generatoarele pe combustibil. Puteți utiliza generatoare de energie pe combustibil care practic nu poluează mediul înconjurător – ECG*. Dar acestea deocamdată încă sunt scumpe.

 

* ECG*- generatoare chimice de curent electric pe celule de combustibil pe bază de hidrogen-oxigen cu matrice din electrolit alcalin destinate pentru transformarea directă a energiei chimice a combustibilului în energie electrică (trad.).

 

 

Sursa: ecohouse.lv

 

Sâmbătă, 28 septembrie 2013
Vizualizări: 6749

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
44
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
104
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
189
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
176