ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa autonomă
 

Ideea casei autonome în lumea contemporană devine din ce în ce mai populară și relevantă din cauza crizei în creștere în sectorul energetic, tendinței oamenilor de a se asigura împotriva întreruperilor de energie electrică și termică, precum și dorinței de a salva mediul înconjurător de la eliberarea gazelor periculoase și deșeurilor sintetice.
În conceptul locuinței autonome deocamdată nu există standarde și reguli general acceptate. Deși putem numi o casă în care sunt instalate depozitul de combustibil și cazanul - autonomă, dar va fi o mare exagerare. Pentru început trebuie să determinăm ce este o casă autonomă și cum ea poate fi.
Electricitate, încălzire, alimentare cu apă, gestionarea deșeurilor sunt acum cele mai relevante noțiuni de autonomie. Pentru efectuarea lucrărilor de construcție în zonele balneare, construirea așezărilor pe lângă rezervații naturale și locuri cu limite stricte privind poluarea mediului înconjurător, casele autonome de economisire a energiei sunt cele mai potrivite. Prin urmare, ar trebui se ia în considerare constrângerile ecologice în proiectarea unei case autonome.
Practic, multe, dacă nu toate, probleme privind asigurarea funcționării autonome a sistemelor de inginerie în casă constă în furnizarea energiei electrice. Dacă energie electrică este suficientă, apoi asigurarea cu auto-susținere se rezolvă ușor. Din păcate, există puține locuri în care este posibil  de a produce o cantitate mare de energie electrică ieftină din surse regenerabile. Concluzie - ușurința sau dificultatea lucrărilor de construcție a casei autonome este în mare măsură determinată de potențialul surselor regenerabile de energie la locul de șantier.
Aplicarea sarcinii de auto-susținere a casei depinde de consumul energiei, pe care intenționează să cheltuie proprietarii casei. Există o mulțime de așa-numiții
"pustnici verzi". Ei duc un mod de viață inofensiv pentru natura din jur în casele lor reconstruite și eficiente energetic, situate la țară. Consumul de energie este redus la minim. Casele lor sunt dotate cu calculatoare, lumini, frigidere eficiente energetic. Energia electrică este produsă de moară de vânt ieftină dotată cu o baterie. Încălzire și alimentare cu apă caldă sunt asigurate de instalații solare. Ei folosesc de asemenea gazificatoare pe biomasă locală. Într-un climat cald, precum și cu informații și echipament necesar, existente și disponibile pe piață, o astfel de variantă a casei autonome este disponibilă și ieftină.
Dacă proprietarii doresc să aibă o grădină de iarnă și o mulțime de aparate de uz casnic, atunci construirea unei case autonome devine mai scumpă . Din cele spuse reiese o concluzie simplă – autonomia este legată de eficiența energetică.
Climatul rece complică sarcina de a construi o casa autonomă și nu este un secret faptul că climatul aspru influențează asupra pierderilor de căldură în casă în timpul iernii. Viața în zonele subtropicale este mult mai ușoară decât în zona subarctică. Ea necesită mai puțină energie, iar colectoarele solare captează de mult mai mult energie solară.
Dacă lângă casă suflă constant vânturi puternice , cum ar pe coastă, problemele speciale de aprovizionare cu energie electrică nu există și este relativ ieftin de a le soluționa. Dar după cum știm, locuri cu energie din surse regenerabile sunt situate în mod diferit. Constrângerile ecologice pot cauza incapacitatea de a utiliza generatoare pe combustibil. Puteți folosi generatoare electrice care practic  nu poluează mediul înconjurător - ECG .

Автономный дом

Автономный дом

Автономный дом

 

 

Vineri, 07 martie 2014
Vizualizări: 3664

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
22
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
21
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
92
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
46