ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa în care nu trebuie să plătiți pentru lumină și apă

Echipa unui start up din Ucraina a prezentat prototipul unei case noi. Casa este absolut autonomă: energia electrică este generată de panourile solare montate pe acoperiș, iar apa este filtrată și folosită din nou.

Scopul proiectului este de a vinde case, gata pentru locuit. Clădirea este tipărită din materiale compozite la o imprimantă 3D, cu ajutorul a șase roboți industriali. Potrivit directorului proiectului, carcasa acestei case este construită în 8 ore.

Prețul unei asemenea case este de 30-80 de mii. Pentru construcție sînt utilizate materiale termoizolante – panoul cu vid, spumă poliuretanică, spumă de sticlă. De aceea, în asemenea case se poate de locuit și iarna fără probleme. Energia, generată de bateriile solare, datorită acestor materiale, este suficientă nu doar pentru iluminat, dar și pentru încălzirea locuinței.

„Capacitatea acestor panouri într-o zi cu soare permite menținerea temperaturii de 23 C la minus 62 de grade afară. Dacă o casă simplă încălzită se răcește iarna în 10 ore, atunci aceasta se ca răci în 300 de ore.

Alimentarea cu apă se face din contul vaselor cu apă potabilă și a apei tehnice stocată în vase de o tonă. După folosire, apa se filtrează, iar o parte considerabilă a ei poate fi utilizată din nou.

 

Sursa: realty.mail.ru

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
510
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
623
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
723