ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa pasivă, care consumă energie nu mai mult de un bec de 40 W

O familie britanică și-a construit o casă proiectată după standardele dezvoltate în Germania la începutul anilor 1990, cunoscute ca "Passivhaus". Casa aceasta, una obișnuită la prima vedere, consumă energie de doar 22 de dolari pe an, inclusiv facturile la încălzire, curent și apă caldă.

Пассивный дом, который потребляет энергии не больше лампочки на 40 Вт

Familia locuiește în această casă de mai bine de doi ani. La exterior pare una absolut ”normală”, are 4 dormitoare, fundație din beton și pereți din caramidă.

Secretul constă în eficiența sa energetică, căci consumă energie nu mai mult decât un bec de 40 de Wați. Proiectul său se numește Wirral.

Пассивный дом, который потребляет энергии не больше лампочки на 40 Вт

În lume există doar aproximativ 37.000 de case construite în conformitate cu principiile acestei mișcări. Casele sunt orientate astfel încât ferestrele și panourile fotovoltaice de pe acoperiș să primească o cantitatea maximă de lumină solară. Au tavane înalte și spații mai mari concepute pentru a maximiza folosirea luminii naturale. Pentru iluminare artificială sunt folosite becurile LED.

Timp de doi ani familia care locuiește în ea a consumat 3,453 de kilowați-oră pe an, își asigură aproape complet nevoile de energie prin panouri solare.

Izolarea termică este, de asemenea, un punct-cheie în asemenea tip de construcție, și are ferestre cu trei folii de sticlă. Se încălzește prin intermediul pompei de căldură, care surprinde aerul cald din afară; functionează ca un frigider obișnuit, dar în sens invers. De asemenea, acesta asigură casa cu apă caldă.

Această casă a primit premiul anului ca casa cea mai eficientă din punct de vedere energetic. Construcția sa a costat aproximativ $ 360,000, ce se consideră pentru Anglia destul de ieftin. Și, în opinia experților, astfel de case, construite după principiile PassivHaus, sunt de 4 ori mai eficiente energetic și economisitoare decât cele obișnuite.

 

Sursa: rodovid.me

Vineri, 29 ianuarie 2016
Vizualizări: 2090

Citiţi de asemenea

Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
114
Condorul Andin (lat. Vúltur grýphus) - o pasăre din familia vulturilor americani, singurul reprezentant al genului Vultu...
79
Cei care consumă acest ceai, nervii devin de oțel, iar viața pare plină de bucurie și de sens...După cum știți, Ginghi...
311
Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, aceas...
286