Casa plutitoare cu un consum zero de energie

/ Vizionări: 6024

 

Плавающий дом с нулевым потреблением электроэнергии 

Această structură autonomă, numită Autarkhome,

Casa zero — FAQ
Casa zero — FAQ

este situată în docul oraşului olandez Maastricht (Imagine: inhabitat.com)

 

Arhitectul Peter Kromvikdzh, a dezvoltat un proiect foarte ambițios a unei case plutitoare, care se deosebeşte prin consumul zero de energie electrică și o mulțime de tehnologii cu prefixul "eco". Astfel, arhitectul a prezentat conceptul unui modul care poate fi folosit nu numai pentru călătorii confortabile în propria casă şi totodată, nu dăunează mediului înconjurător. În viitor, autorul proiectului intenţionează să lanseze producţia „arcelor” în serie și deja, este clar care companie îl va sponsoriza – de interiorul casei s-a ocupat IKEA.

 

Această structură este autonomă, deoarece panourile solare instalate pe acoperișul structurii sunt capabile să genereze energie din sursele regenerabile, acoperind complet nevoile locatarilor casei ce ţine de energie. În plus, construcția este echipată cu un sistem de recuperare a căldurii, care oferă aer proaspăt în încăpere și climatul favorabil.

 

Плавающий дом с нулевым потреблением электроэнергии 

 

De asemenea, trebuie remarcat designul multiplelor geamuri , care economisesc lumina artificială. Prin ferestrele mari, proprietarii clădirii se pot bucura de priveliştea nautică și natura din jur. Rezidenții au de asemenea, posibilitatea de a se relaxa la o terasă în aer liber, situată la primul nivel.

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.