ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Căsuțe pentru păsări în grădină – beneficii

Cea mai răspîndită eroare a grădinarilor este utilizarea necontrolată a chimicalelor pentru protecția plantelor, în special, a legumelor de dăunători. Or, noi avem aliați naturali – păsările.

Rîndunele, lăstuni, grauri, cocobaturi și multe altele sînt niște devoratori străduitori ai insectelor și larvelor dăunătoare.

Timp de o zi, o pasăre poate distruge larve și insecte atîta cît cîntărește ea. Iar o pereche de grauri în timpul hrănirii puilor prinde peste 8 mii de gîndaci de mai. Iar ciorile le aduc puilor pe zi de la 20 pînă la 70 de sîrmari – larve ale gîndacilor. Desigur, păsările nu sînt în stare să apere în totalitate grădina de oaspeții nepoftiți, dar pot acorda un ajutor substanțial. De aceea, noi pe sectorul nostru am confecționat o căsuță pentru păsări.

Bazîndu-mă pe propria experiență, vreau să ofer cîteva recomandări pentru prietenii păsărilor. De exemplu, căsuțele pot fi confecționate astfel încît în interior să fie scînduri neșlefuite, pentru că păsărilor nu le plac scîndurile netede. Măsurile interioare ale căsuțelor pentru păsări le aduc în tabel (în centimetri).

După ce păsările vor părăsi căsuța toamna, nu uitați să o scoateți de pe copac și să o curățați cu mănuși de cauciuc ca să nu rămînă paraziți.

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
40
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
47
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
136
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
143