ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cât gunoi produce omul timp de o săptămână (+Foto)
 

Poluarea este o problema care ne afecteaza viata mai mult decat am putea constientiza. Fotograful Gregg Segal a incercat sa dea o fata umana problemei deseurilor menajere din Statele Unite, asa ca a lansat proiectul “7 zile de gunoi”. Colectia sa de fotografii prezinta oameni simpli, inconjurati de gunoiul pe care l-au adunat de-a lungul unei saptamani.

мусор за неделю

Cifrele si statisticile sunt doar simple numere care nu ating cu adevarat cetateanul de rand. Constient de faptul ca oamenii sunt cei care dau valoare si importanta, fotograful american a ales sa se foloseasca de prietenii sai pentru a-si transmite mesajul.

мусор за неделю

 “7 zile de gunoi” este o serie de portrete ale unor prieteni, vecini sau cunostinte, inconjurati de gunoiul pe care l-au strans pe parcursul unei saptamani. Subiectii sunt fotografiati intr-un decor care constituie jumatate caminul lor si jumatate mostenirea culturala. Cum iti asterni, asa dormi!”, a explicat Segal.

мусор за неделю

Unii dintre participanti au fost mult prea rusinati ca sa arate cat de mult gunoi produc saptamanal, astfel ca au avut grija sa mascheze acest lucru ordonandu-si gunoiul, insa altii au lasat lucrurile neschimbate.

мусор за неделю

Scopul acestei serii este de a atrage atentia asupra cantitatilor uriase de deseuri menajere pe care oamenii le produc si totodata, o invitatie la schimbare. „Suntem doar o mica rotita dintr-un mecanism imens si nu este in totalitatea vina noastra, dar in acelasi timp suntem vinovati fiindca alegem sa nu luam nicio atitudine. Trebuie sa urmezi doar cativa pasi simpli pentru a  reduce cantitatea de gunoi produsa”, afirma Segal. "Evident, seria de fotografii ii ghideaza pe oameni spre o confruntare cu excesul, care face parte din viata lor. Sper ca ei sa constientizeze ca o mare parte din gunoiul pe care-l produc nu provine de la lucruri necesare acestora", a declarat fotograful pentru slate.com. Fotograful american Gregg Segal a dorit sa arate lumii cat de mult gunoi produc oamenii in doar 7 zile si sa traga astfel un semnal de alarma.

мусор за неделю

 

Sursa: ziardecluj.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 25 ianuarie 2015 9:13
Vizualizări: 2759

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
336
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
653
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
804
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535