Câteva idei pentru cadouri prietenoase cu mediul

/ Vizionări: 2780

Deja ne aflăm în luna în care consumerismul atinge cote alarmante. Pentru cei care se gândesc la resursele limitate ale Pământului și care vor să fie prietenoși cu mediul, Reciclare Creativă a pregătit mai multe idei de cadouri pentru Crăciun, dar și pentru alte ocazii, de ce nu. Jucării, bijuterii, genți și alte accesorii pot prinde viață din obiecte care nu ne mai sunt de folos.

Un set de birou format dintr-un coșuleț și 2 suporturi de pahare, toate trei realizate din hârtie împletită. Tranformarea hârtiilor are mai multe feţe: foi separate, fâşii de lăţime egală, “fire” modelate după un beţişor şi, în final, împletitură acoperită cu o haină de lac acrilic (pe bază de apă) ce îi oferă rezistenţă la apă si uzură pentru un viitor un pic mai frumos si mai lung.

подарок из вторсырья

Bijuteriile alternative sunt mereu primite cu entuziasm. Colierul face parte dintr-o serie de coliere realizate cu migală și creativitate. Pandantivul sub formă de leagăn este realizat din bucățele de plexiglas și are dimensiunea de 80x55mm.

подарок из вторсырья

 

Cercei hand made din nucă de cocos. Creațiile din nucă de cocos au fost realizate din joacă, dar s-au dovedit a fi dorite de clienții prietenoși cu mediul. 

подарок из вторсырья

 

Reciclarea deșeurilor din lemn poate fi foarte creativă. Acest papion este dovada. Papionul este inspirat din model de țesătură de ie din Maramureș și este prevăzut cu sistem de prindere reglabil și poate fi comandat pe culori și modele diferite.

подарок из вторсырья

 

RudolfCat îi face concurență serioasă lui Rudolf de Crăciun. Născut dintr-o șosetă, RudolfCat are șanse să fie noua vedetă a Crăciunilui eco. 

подарок из вторсырья

 

Indienii din vremurile străvechi credeau că visele urâte vor rămâne captive în pânza prinzătorului de vise și se vor risipi când răsare soarele. Dreamcatcherul este un obiect magic care te protejează de coșmaruri. Un cadou pentru cei care cred în magie.

подарок из вторсырья

 

Un brăduț în spirit vintage realizat din pagini de carte veche, selectată dintr-o grămăjoară de cărți trimise pentru casat. Steaua din vărf a fost realizată prin tehnica origami cu hârtie specială, migală și mult drag.

подарок из вторсырья

 

O geantă business casual spațioasă în care poți transporta lucrurile utile de zi cu zi. Curele reglabile și buzunar interior care se închide cu scai. O geantă reciclată de laptop presupune prelungirea duratei de viață a bannerelor și meshurilor publicitare prin transformarea acestora în obiecte practice și pline de culoare.

подарок из вторсырья

 

 

Sursa: green-report.ro