--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce beneficii avem dacă ne apropiem de natură

Va vorbesc despre urmatoarele probleme datorita faptului ca eu ma simt bine in mijlocul naturii si imi incarc bateriile de acolo.

In ultima vreme tot mai multa lume se plange de oboseala si stres dar nu stiu cati dintre noi au stat sa analizeze aceasta cauza. Noi oamenii ca si fiinte vii suntem oarecum dependenti de natura desi ne-am facut atatea medii artificiale in care traim in ziua de azi. Ar trebui sa avem o legatura mai apropiata cu natura ca sa putem lua ceea ce avem nevoie.

Nu stiu cata lume stie ca pamantul contine o energie benefica pentru corpul nostru si ca sa putem beneficia de aceasta energie trebuie sa avem contact direct cu pamantul. Ca sa putem avea contact cu pamantul trebuie sa umblam descult pe pamant, poteci de piatra sau prin iarba. Astfel se realizeaza un transfer de electroni negativi catre corpul nostru.

Acesti electroni au un efect anti-oxidant si anti-inflamator de care organismul nostru chiar are nevoie pentru a functiona bine. Printre beneficiile pe care le mai au acesti electroni este si o imbunatatire a ritmului cardiac, reduc vascozitatea sangelui si ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.

De asemenea nu stiu cata lume stie despre talpa piciorului ca are locuri de proiectie pentru fiecare organ din corp si chiar din aceasta cauza se face si reflexoterapia. Prin reflexoterapie se reduce stresul relaxand diferite zone ale corpului care ajuta la o functionare mai buna a organismului.

Mergand descult faci o reflexoterapie naturala ne avand de facut nimic alceva decat, doar sa iesi in natura si sa umbli descult pe suprafete naturale.

Imi aduc aminte ca in urma cu ceva ani aveam o vecina care in timpul verii umbla mai tot timpul desculta desi isi permitea orice incaltaminte dorea. La vremea respectiva ma intrebam de ce procedeaza astfel ca dupa mai multi ani cand mi-am adus aminte de ea, stiam motivul pentru care umbla desculta.

Imi mai aduc aminte de bunicii mei cand eram copil, si ii ajutam vara la munca, ii vedeam umbland destul de multa vreme descult. Acum cand stau si ma gandesc la ei, imi dau seama ca aveau o imunitate aparte. Poate si voi la randul vostru va puteti aduce aminte despre astfel de lucruri legate de parintii si bunicii vostri.

In ultima vreme, s-au facut studii in legatura cu fenomenul de impamantare prin care reusim sa acumulam aceasta energie benefica. Asta se poate vedea si in documentarul „Grounded“.

Cand avem ocazia de a umbla descult prin iarba sau pe poteci naturale nu ar trebui ratata.

Iesind in natura avem ocazia sa facem astfel de lucruri si sa beneficiem de ceea ce ne ofera natura dar noi neglijam asta tot mai mult in ultima vreme.

Dupa cum am mai spus pentru mine iesitul in natura dupa mai multe zile de munca ma relaxeaza cel mai bine si imi incarc bateriile cel mai eficient.

Toata lumea ar putea face astfel de lucruri si mai ales cand mergi intr-un concediu si vrei sa fi in natura.

Cred ca fiecare a fost la mare si a facut o plimbare descult pe plaja, prin nisip, si isi poate aduce aminte ce sentiment placut ai cand pasesti descult prin nisip.

Sunt multe lucruri pe care le putem discuta si dezbate legate de impamantare si aceasta terapie pe care o poti face si singur.

 

 

Sursa: vacantaincamping.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 20 mai 2015 15:21
Vizualizări: 2586

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
171
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
282
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166