Ce fel de ameninţare pentru populaţie este de incinerare?
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
experienţa mondială arată că tehnologia de incinerare în condiţii de siguranţă nu există. Nr zonele de protecţie sanitară nu va proteja oamenii de la scară largă a emisiilor toxice. Această metodă a deşeurilor dăunează mediului înconjurător şi economic este costisitoare. Lumea tinde să reducă numărul de deşeuri generate recent, pe cât posibil, să le prelucreze, şi deja în stadiul de dezvoltare de noi produse să cunoască modalităţile de utilizare a lor. În plus, niciunul dintre social şi dezvoltat economic naţiunii arde "nepregătit" deşeuri.
În Ucraina, în procesul de resturile de ardere este în continuare complicată de faptul că deşeurile înainte de a fi trimis la fabrica, nu pre-sortate. Acest lucru creşte foarte mult riscul pentru sănătatea publică, deoarece arderea deşeurilor menajere nesortate în toamna aer cancerigene aromatice compuşi policiclice (benzopyrene), metale grele (mercur, cadmiu, plumb), brom şi mii de mai periculoase mai multe substanţe, proprietăţi toxice au fost insuficient studiate. Dar printre toate substanţele emise în timpul arderii mai mare pericol este reprezentat de dioxine. Dioxinele - acest lucru este cel mai puternic agenţi cancerigeni care sunt periculoase in orice concentratie. În plus faţă de cancer, acestea pot provoca, de asemenea, imunosupresie, infertilitate, boli congenitale. Oamenii de ştiinţă au stabilit că, ca urmare a incinerare, chiar şi pe o rază de 24 km urme de contaminare cu dioxină. doze mici, an după an, dioxine se acumulează în organism, subminând treptat sistemului imunitar uman.
Aceşti agenţi selectiv şi foarte ferm-numitul Ah aşa-receptor - un punct cheie în sistemul imuno-enzimatic de (respiraţie de aer aerobe) organisme. Dioxinele sunt distribuite în sol, sedimente, apă, aer, peste, legume, etc Ele se găsesc chiar şi în laptele mamelor care alăptează. Astfel, contaminarea solului cu dioxine duce la distrugerea a aproape tuturor organismelor vii în ea, care, la rândul său, duce la o pierdere completă a solului, de proprietăţile sale naturale. În plus, dioxinele au ridicat extrem de rezistenta la degradarea chimică şi biologică, ei sunt capabili de a persista în mediu de zeci de ani şi sunt efectuate de către lanţurile de produse alimentare (cum ar fi alge - plancton - peşte - om sau sol - plante - animale - de persoane).
În plus, aceşti compuşi otravă pentru mediu, acestea provoacă pe termen lung contaminare a biosferei. Situaţia actuală este de aşa natură încât concentraţia de dioxine în litosferă şi hidrosfera este în creştere şi poate atinge valori critice la care omenirea este ameninţată cu dispariţia.