Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/01/health_transjiry_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Ce înseamnă acizii graşi trans (grăsimi trans)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă acizii graşi trans (grăsimi trans)




 

Acizii graşi trans sunt grăsimi de origine vegetală, care în urma unei reacției chimice, schimbă structura moleculei. Acestea conţin izomerii trans de acizi graşi şi se găsesc în alternative ieftine de unt, margarină și grăsimi de panificație. 

 

Что такое трансжиры

Foto by A_minor.

 

Industria alimentară utilizează cantități mari de grăsimi și are nevoie de unele care sunt păstrate mult timp și se topesc la o anumită temperatură. Pentru a obține astfel de grăsimi, uleiurile vegetale ieftine sunt hidrogenate - saturate cu hidrogen la temperaturi ridicate. Ca urmare, aproximativ 30% din molecule îşi schimbă configurația și să se transformă în izomeri trans.

Structura acestor molecule nu este naturală, astfel încât acestea nu pot participa pe deplin la metabolism. Dar, se acumulează în organism și previn absorbția acizilor graşi esențiali. Excesul de grăsimi trans slăbeşte sistemul imunitar, reduce dramatic rezistenţa la stres, poate duce la depunerea de colesterol pe pereţii vaselor de sânge, ateroscleroză şi chiar cauzează cancer.

 

După ani de cercetări, s-a constatat că grăsimile trans determină:

- deteriorarea calității laptelui la femeile care alăptează și sunt transmise copilului cu laptele mamei;

- nașterea copiilor cu o greutate anormal de scăzută;

- creșterea riscului de diabet zaharat;

- metabolismul prostaglandinelor;

- perturbarea citocromoxidazei, care joacă un rol-cheie în eliminarea substanţelor chimice cancerigene şi anumite medicamente (xenobiotice);

- slăbirea imunității;
- reducerea nivelului de testosteron din organism.

 

Что такое трансжиры

Foto By Garçon Howard.

 

 

De asemenea, s-a constatat că grăsimile trans blochează enzimele digestive, suspendând metabolismul. Nimerind în celulă, ele opresc procesul de transfer al substanţelor nutritive prin membrană în celulă, în rezultat - celula nu primește alimentația corectă și acumulează toxine. Iar, modificările patologice în reglarea metabolismului sau în metabolism conduc în mod natural la dezvoltarea bolii. Este dovedit faptul că o respingere completă a grăsimilor trans poate restabili metabolismul în celule.

Acizii graşi trans sunt prezenţi în produsele alimentare care conțin grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate. Și în cantităţi mari sunt în alimentele fast-food, pentru producerea cărora sunt utilizate cele mai ieftine alternative la uleiurile naturale.

Acizii graşi trans sunt formaţi în procesul de prăjire cu uleiuri bogate în grăsimi nesaturate, cum ar fi de măsline. Acestea ar fi mai bine utilizate pentru gătit la temperaturi medii.

 

 

Sursa: greenhunter.ru

 

 

Joi, 24 ianuarie 2013
Vizualizări: 12233

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
75
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
257
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
52
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
153