ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă Energy Star?
Energy Star este un standard de certificare a eficienței energetice la produse adoptat în majoritatea țărilor dezvoltate.

Dacă produsul conţine marca Energy Star:

  1. Consumul energiei electrice este redus cu 20-30 la sută în comparație cu alte produse similare.
  2. Cerințele ecologice au fost îndeplinite în timpul producerii mărfii.
  3. Producătorul este conștient de responsabilitatea socială.
  4. Aveți posibilitatea de a participa la realizarea unui program de reducere a nivelului de emisii de gaze cu efect de seră și la reducerea consumului de energie.


Această certificare a fost introdusă de Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite în anii 90, în scop de a stimula piața produselor ecologice și a reduce consumului energiei la nivel mondial.

Inițial, certificarea a fost voluntară, comisia doar  identifica și încuraja produsele eficient energetice, dar în 1995 standardul a fost extins enorm, adăugînd în listă mai mult de 40 de mii de produse. Acum, aproape toate aparatele electrice sunt supuse certificării: tehnica de uz casnic mică și mare, echipamente de birou şi de iluminat, etc.

În 2006, s-a estimat că Statele Unite, prin intermediul programului, au economisit mai mult de 14 miliarde de dolari. În prezent, această certificare contribuie la  instalarea semafoarelor cu LED și a echipamentului econom în toată lumea.

În ultimul timp, au fost expuse multe critici la adresa Energy Star, acest fapt a determinat cerințe  şi mai stricte.

 

 

 

 

 

Sursa: econews.com.ua

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 06 octombrie 2012 14:01
Vizualizări: 2976

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
99
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
121
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
772