ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă Energy Star?
Energy Star este un standard de certificare a eficienței energetice la produse adoptat în majoritatea țărilor dezvoltate.

Dacă produsul conţine marca Energy Star:

  1. Consumul energiei electrice este redus cu 20-30 la sută în comparație cu alte produse similare.
  2. Cerințele ecologice au fost îndeplinite în timpul producerii mărfii.
  3. Producătorul este conștient de responsabilitatea socială.
  4. Aveți posibilitatea de a participa la realizarea unui program de reducere a nivelului de emisii de gaze cu efect de seră și la reducerea consumului de energie.


Această certificare a fost introdusă de Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite în anii 90, în scop de a stimula piața produselor ecologice și a reduce consumului energiei la nivel mondial.

Inițial, certificarea a fost voluntară, comisia doar  identifica și încuraja produsele eficient energetice, dar în 1995 standardul a fost extins enorm, adăugînd în listă mai mult de 40 de mii de produse. Acum, aproape toate aparatele electrice sunt supuse certificării: tehnica de uz casnic mică și mare, echipamente de birou şi de iluminat, etc.

În 2006, s-a estimat că Statele Unite, prin intermediul programului, au economisit mai mult de 14 miliarde de dolari. În prezent, această certificare contribuie la  instalarea semafoarelor cu LED și a echipamentului econom în toată lumea.

În ultimul timp, au fost expuse multe critici la adresa Energy Star, acest fapt a determinat cerințe  şi mai stricte.

 

 

 

 

 

Sursa: econews.com.ua

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 06 octombrie 2012 14:01
Vizualizări: 3295

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
80
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78