ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă produse organice (ecologice)


Produse cu marca Organic sunt fabricate fără folosirea conservanţilor, aditivilor- E, nitraţilor, pesticidelor, ingredientelor modificate genetic, hormonilor de creştere, şi sunt transportate într-un ambalaj sigur şi sănătos. Ciclul de viaţă a produselor ecologice trebuie să corespundă cerinţelor tehnologice stricte. De obicei, aceste cerinţe stau la baza standardelor naţionale privind agricultura organică. În Rusia, aceste standarde deocamdată nu există.

 


 

În 1980, Federaţia Internaţională a Agriculturii organice a aprobat un set de reguli pentru producătorii alimentelor ecologice. Iată câteva din ele.

  • Cu trei ani înainte de cultivarea produselor organice trebuie să se oprească introducerea produselor chimice.
  • În domeniul procesului de producere a produselor organice este interzisă folosirea radiaţiilor şi tehnologiilor de inginerie genetică.
  • Utilizarea limitată a îngrăşămintelor care conţin magneziu, potasiu mineral, oligoelemente, precum şi metale grele şi a gunoiul de grajd.
  • În creşterea bovinelor pentru carne organică este interzisă folosirea antibioticilor şi hormonilor de creştere.
  • Este interzisă utilizarea erbicidelor, pesticidelor, insecticidelor, fungicidelor, substanţelor cu azot şi altor îngrăşăminte.
  • Dacă din conţinutul produsului fac parte substanţe interzise, producătorul este obligat să indică acest lucru pe ambalaj;
  • Seminţele utilizate ar trebui să fie adaptate la condiţiile locale, rezistente la dăunători şi buruieni şi să nu fie modificate genetic.
  • Solul trebuie să fie susţinut de o rotaţie a diverselor culturi, îngrăşăminte - biodegradabile de origine microbiană, vegetală sau animalieră.
  • Pentru a combate dăunătorii sunt folosite bariere fizice, ultrasunete, radiaţii de lumină, radiaţii ultraviolete, o varietate de capcane şi condiţii de temperatură speciale.
  • Ierburi sălbatice sau miere trebuie să fie colectate în locuri îndepărtate de sursele de poluare. Volumul de colectare nu trebuie să depăşească rata de reconstituire naturală a ecosistemului.


Pentru a demonstra conformitatea cu aceste reglementări, producătorii produselor ecologice trebuie să fie certificaţi anual. Cele mai mari organizaţii de certificare sunt Soil Association (Marea Britanie), Organic Trade Association (Statele Unite ale Americii), Demeter (Germania), Bio Suisse (Elveţia).

 

 

Sursa: thegreenville.ru cu link pe Arivera

Duminică, 31 iulie 2011
Vizualizări: 2234

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
176
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92