ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce nu trebuie consumat la micul dejun

Nutriționiștii au anunțat o "listă neagră" a produselor care nu sînt potrivite pentru micul dejun. Alimentele pe care oamenii le mănîncă dimineața, joacă un rol-cheie în ceea ce privește sănătatea lui.

Potrivit nutriționiștilor, există o listă de produse care sînt interzise pentru utilizare dimineața pe stomacul gol. În special, medicii interzic banane și iaurt. Cu bananele există o problemă: conțin mult magneziu. Prin urmare, obiceiul de a mînca banane dimineața poate provoca o încălcare a echilibrului de calciu și magneziu, care amenință cu boli cardiovasculare. Iaurtul este, de asemenea, contraindicat pe stomacul gol, el pierde anumite proprietăți utile. Cel mai bine este să fie consumat la două ore după masă sau înainte de culcare.

Portocale pe stomacul gol – nu este cea mai bună idee. Există riscul ridicat de gastrită și reacții alergice. Dar în "lista neagră" au nimerit și roșiile datorită concentrației mare de acid tanic și pectină (contribuie la formarea de pietre gastrice). Tot aici se regăsește usturoiul ( posibile spasme gastrice), conservele, carnea.

Dacă doriți să căpătați niște iritații ale stomacului, mîncați legume crude cum ar fi castraveții, ardeiul și varză. În special, ar trebui să aibă grijă persoanele cu dizabilități în digestie. Cartofii dulci sînt responsabili pentru apariția sentimentului de "greutate în stomac."

Ar trebui să luați aminte și că zahărul care nimerește în organismul unui om flămînd poate fi o adevărată surpriză pentru organism. Pancreasul va fi în imposibilitatea de a aloca cantitatea necesară de insulină. Rezultatul – nivelul ridicat de zahăr din sînge, precum și perturbarea echilibrului acido-bazic.

 

Sursa: moldovenii.md

Joi, 21 ianuarie 2016
Vizualizări: 1289

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
38
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
36
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
62
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
150