Ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră? Află părerea specialiștilor japonezi
Eviti sa le cumperi sau iti plac la nebunie bananele cu coaja neagra? Crezi ca sunt deteriorate si ca ti-ar putea face rau, sau le preferi in locul bananelor "verzi"?
Ce se intampla daca mancam banane cu coaja neagra – descoperitile specialistilor japonezi
Bananele foarte copate, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra, contin unele substante exceptionale pentru sanatatea noastra, aceste substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.
Bananele cu coaja neagra combat CANCERUL
Bananele foarte copate contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si de ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic.
Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, dupa descoperirea continutului ridicat in factori anticancerigeni pe care bananele coapte il prezinta.
Acestia au descoperit ca cele mai puternice efecte asupra sistemului imunitar l-au avut bananele, animalele hranite cu banane coapte prezentand un sistem imunitar foarte puternic, rezistenta la stres si un numar mai mare de globule albe in sange – globule implicate in procesele imunitare. Alte alimente studiate pentru efectul lor au fost: merele, strugurii, pepenele rosu, perele si curmalul japonez.
Sursa: healthy.kudika.ro