Ce poate face un om talentat cu o pană (Foto)
Câtă atenţie dăm, de obicei, unei pene? Mai niciuna, în afara cazului în care vrem să gâdilăm pe cineva :) Sau dacă e de păun sau struţ şi vrem să ne-o punem ca pe un trofeu estetic într-o vază, în sufragerie. Sau în coafura extravagantă a vreunei cucoane. Există cineva care a văzut mai mult în perisabilele podoabe ale înaripatelor. Cu mult talent, răbdare şi migală, le-a folosit ca “pânze” pentru tablourile sale miniaturale. Numele ei e Julie Thompson şi s-a născut în nordul Canadei. Şi e autodidactă.
Nu văzuse pe nimeni făcând asta, atunci când i-a venit ideea să folosească multitudinea de pene de curcan care cădeau din păsările familiei. Aşa că s-a apucat să le picteze. Mai întâi cu imagini simple, apoi cu unele din ce în ce mai complicate, ajungând astăzi, după 17 ani, să realizeze adevărate opere de artă, expuse în galerii de profil din tot Nordul Americii.
Chiar dacă acum trăieşte în statul Washington, Julie rămâne fidelă frumuseţii naturii din Alaska. E fascinată de poveştile pe care le pot spune animalele sau păsările pictate de ea. Spune că natura sălbatică e un izvor nesecat de inspiraţie pentru lucrările sale, la care “munceşte”, în medie, 18 ore! Ea încearcă să dea fiecărei imagini o caracteristică distinctivă, aşa cum spune că are şi fiecare pană pe care pictează.
Sursa: raduherjeu.ro