ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce reprezintă «o casă inteligentă»?
 

 

"Smart House" este, în primul rând, confort. În afară de abundența echipamentelor care vă vor ajuta să vă simţiţi la maxim confortabil, există mai multe inovaţii, menite să asigure pentru fiecare locătar o plăcere obţinută din plin în urma funcţionării tuturor sistemelor automate care deservesc casa.

 

Casa inteligentă reprezintă un sistem automatizat întruchipând o combinație de tehnologie și știință modernă, care permite de a crea dispozitive similare. Casa inteligentă este, în primul rând, un sistem de tehnologii care pot detecta situații individuale și să se adapteze la nevoile specifice ale locătarilor.

Ţinând cont de caracteristicile specifice ale evenimentelor întâmplate în clădire, sistemul de "casă inteligentă" este capabil să recunoască situații speciale, determinând necesitatea funcţionării altor sisteme, algoritmi pre-planificaţi. Principala caracteristică a acestei clădiri inteligente este definirea nevoilor de sisteme individuale. Includerea acestor caracteristici se desfășoară într-un singur sistem reprezentat de un anumit complex intelectual.

Una dintre cele mai importante caracteristici care permite să facem distincția "casei inteligente" este organizarea eficientă a spaţiului de locuit. Prin implementarea celui mai eficient concept de interacțiune între om şi casă, putem organiza și implementa în casă un mediu optim. În "casa inteligentă" omul cu ajutorul micilor impulsuri este capabil să monitorizeze tehnica din jur care va determina nevoile individuale ale omului.

Urmărind regimurile speciale din viaţa oamenilor care trăiesc în "casa inteligentă”, este posibil de a determina nevoile lor specifice. Astfel sunt organizate toate sistemele de inginerie și în special modul de funcţionare a aparatelor electrice.

În "casa inteligentă" este exclusă necesitatea de a folosi tehnica, cum ar fi panouri de comandă. Având în vedere că existenţa a zeci de comutatoare nu este confortabilă și modernă, în "casa inteligentă" toate aceste instrumente pur și simplu nu există. Sistemul de "casă inteligentă" presupune posibilitatea de a apăsa un buton pentru a selecta un scenariu ipotetic, care a fost stabilit în prealabil. Astfel, cu un clic pe buton, tot echipamentul va fi programat la un regim special de funcționare bazat pe nevoile specifice ale locuitorilor din casă. Tehnologiile speciale folosite aici vor determina de sine stătător funcționarea tuturor sistemelor instalate, având în vedere timpul de zi și caracteristicile de exploatare a casei.

"Smart House" este un termen străin care a venit la noi din Europa. În limba maternă acesta a însemnat același lucru – smart house - casa inteligentă, sistemul inteligent capabil să se adapteze la toate nevoile omului. Acest concept a fost implementat în viață în anii 70 în SUA. Atunci la Washington a fost întreprinsă o încercare de a crea un astfel de sistem, care ar permite de a deservi nevoile umane și a urmări caracteristicile operaționale ale casei.

În anii 90 dezvoltatorii sistemului Java au sugerat posibilitatea de creştere a inteligenţii aparatelor de uz casnic folosite. De exemplu, în ziua de azi este greu de imaginat posibilitatea că frigiderul va fi capabil de a comanda în mod independent produsele care lipsesc. Totodată, nu este greu să ne imaginăm că în viitorul apropiat acest lucru va fi posibil. În ciuda faptului că aceste idei sunt mai mult decât optimiste, unii producători de electrocasnice moderne produc deja astfel de dispozitive, care se vor potrivi cu ușurință într-un sistem de "casă inteligentă".

Tehnologiile utilizate în prezent în Rusia au fost inițial dezvoltate în Statele Unite, Europa și China. În momentul de față aceste regiuni sunt liderii mondiali în producția echipamentelor care pot fi montate într-o "casă inteligentă".

De multe ori "casa inteligentă" reprezintă o colecție unică de diferite sisteme integrate într-un singur sistem capabil să gestioneze clădirea. În primul rând, la aceste sisteme se referă:

- sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat;

- sistemul de protecție care asigură accesul controlat la sediu și îl protejează de incendiu sau alte incidente;

- sistemul de supraveghere;

- sistemul de comunicare a casei cu lumea exterioară;

- sistemul de iluminat;

- sistemul de alimentare cu energie electrică, etc.

Toate aceste componente ale sistemului ar putea deveni unul întreg în cadrul "casei inteligente". Absolut toate aparatele electronice pot fi combinate într-o singură rețea și utilizate extern. În prezent, având în vedere particularitățile consumului intern în Rusia și nivelului de dezvoltare a sistemelor, este posibil de a construi o "casă inteligentă", ţinând cont de nevoile declarate de client. Deci, alegând numai acele funcții care sunt necesare, este posibil de a crea un sistem la un cost redus.

Un număr destul de mare de producători depun eforturi pentru a crea un sistem de "casă inteligentă", care ar satisface cel mai bine toate nevoile consumatorilor casnici. Prin urmare, alegând un anumit sistem, aveți nevoie să analizaţi detaliat asortimentul prezentat.

 

 

 

Sursa: ecohouse.lv

 

Joi, 26 septembrie 2013
Vizualizări: 2722

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
43
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
34
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
131
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
92