ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce se întîmplă timp de o oră în corp, după ce bei cola
 

 

Un studiu publicat de un site american arată care sînt efectele pe care le are Coca Cola asupra organismului. Potrivit specialiștilor, în primele 10 minute, zahărul intră în sistemul tău. Nu vomiți imediat din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic îi taie aroma, ajutînd sistemul să țină zahărul sub control.

 

În următoarele 20 minute, nivelul de zahăr din sînge crește amețitor, provocînd o explozie de insulină. Ficatul răspunde la acest lucru prin transformarea oricărei bucăți de zahăr pe care poate pune mînă în grăsime. Și există mult zahăr disponibil în acest moment.

În 40 minute, absorbția cafeinei este completă. Pupilele se dilată, presiunea în sînge se ridică, iar ca răspuns, ficatul aruncă mai mult zahar în fluxul sangvin. Receptorii adenozinei din creier sînt acum blocați și astfel este prevenită somnolența.

Peste încă cinci minute, corpul tău crește producția de dopamină, stimulînd centrele de plăcere din creier. Este același mod în care funcționează și heroina.

Ce se întîmplă în 60 minute? Acidul fosforic leagă calciul, magneziul și zincul în intestinul inferior, oferind un nou impuls metabolismului. Situația este agravată și de dozele mari de zahăr și îndulcitori artificiali. Apoi proprietățile diuretice ale cafeinei intră în joc. În acest moment poți fi sigur că doza de calciu, magneziu și zinc, care trebuia să ajungă în oasele tale, va fi eliminată.

În timp ce avalanșa din tine se retrage, începi să ai o cădere de zahăr. Devii iritabil și lent. Ai eliminat, de asemenea, toată apa care era în Cola. Dar nu înainte de a o infuza cu elemente nutritive, valoroase corpului tău, care ar fi putut fi folosite spre exemplu pentru la hidratarea sistemului tău sau întărirea oaselor și dinților.

Autorii studiului mai spun că nu trebuie ignorat un amănunt important: este necesară o cantitate mult mai mare de substanțe alcaline (baze) pentru a neutraliza o cantitate de acid. Pentru a neutraliza un pahar de cola și efectele sale din exemplul nostru sînt necesare peste 30 de pahare de apă.

Deci, asta este, o avalanșă de distrugere într-un singur pahar. Deci, dacă bei această băutură zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, corpul îți este supus unui program de autodistrugere.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Marţi, 16 iulie 2013
Vizualizări: 2303

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
60
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
197
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75