ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce tip de acoperiș este mai bun pentru zonele cu climă rece: solar, alb sau verde
 

Există mai multe modalități de a face casa ta mai durabilă și de a reduce consumul de energie, dar partea cea mai discutată și menită remodelării este acoperișul.
Acum, există trei tipuri de acoperire pentru acoperiș eficient energetic: acoperișuri verzi, acoperișuri albi și acoperișuri cu panouri solare.

Pentru proprietarii de clădiri în climă caldă și uscată, unul dintre cele mai simple și mai ieftine metode de a reduce semnificativ consumul de energie este de a-l vopsi în culoare albă, însă ce să facă cei care trăiesc în zonele cu climă rece? Ce opțiune oferă beneficii maxime?

Un studiu publicat recent în Jurnalul de Ecologie Industrială a dat o evaluare completă a ciclului de viață al fiecărui tip de acoperiș pentru clădirile situate în Vancouver, Toronto și Calgary, Canada și a identificat un câștigător clar.

Într-un studiu, în care în mod special au fost modelate clădirile de birouri cu acoperișuri mari de 1340 de metri patrati, cu condiția că durata vieții lor să fie minim 50 ani; având în vedere toate aceste, locul întâi l-au luat acoperișurile solare, locul doi - acoperișurile verzi și locul al treilea – acoperișurile albe.

Studiul a luat în considerare nu numai eficiența energetică a acoperișului, dar și impactul global asupra mediului, inclusiv: producția, transportul și instalarea acoperișului, precum și prezența substanțelor chimice toxice folosite în proces, dar și modul în care acoperișul afectează sănătatea umană, aerul și apa.

Acoperișurile albe s-au dovedit a fi ineficiente pentru climă rece, deoarece, deși reduc cerințele de răcire în vreme caldă, și extind durata de viață a clădirii, dar în același timp cresc costurile pentru încălzire în vreme rece pentru întregul sezon.

Acoperișurile verzi în acest sens sunt mult mai eficiente. Acestea reduc nevoile de încălzire și răcire, îmbunătățesc calitatea aerului și reduc scurgerile apelor fluviale.

Acoperișurile solare au fost cele mai eficiente căci produc energie curată, și cu cât mai mult funcționează, cu atât mai rapid compensează toate emisiile nocive de la producția și transportarea sa. Și apoi au un mare avantaj prin reducerea numărului de energie generată de cărbune, care este consumată în clădire. De asemenea, panourile solare reflectă căldură în timpul lunilor de vară, reduc costurile pentru aer condiționat, deși reflectarea luminii solare crește ușor nevoia de încălzire în lunile reci.
 

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
230
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
241
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
286
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
92