ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce tratează aloe?

Această plantă cu frunze cărnoase și spinoase poate fi văzută pe multe pervazuri. Aloe vera este bine cunoscută pentru proprietățile sale curative.

Pentru a obține suc de aloe vera se iau frunzele inferioare ale plantei, nu mai puțin de 15 cm în lungime. Cu două săptămîni înainte de tăiere planta nu se udă. Se crede că este mai bine să se utilizeze nu frunzele proaspete de aloe, ci acele care s-au aflat de la 12 ore la 15 zile în frigider, într-un sac închis sau acoperit cu hîrtie. În acest răstimp în celulele plantei se formează substanțe speciale, numite "stimulatoare biogene".

Pentru a obține sucul, frunzele sînt spălate, zdrobite și stoarse prin tifon. Sucul de aloe se folosește proaspăt.

Guturai

Cel mai adesea, aloe este utilizat în loc de picături. Pentru a nu afecta mucoasa nazală este diluat în proporție de aproximativ 1:2 cu apă fiartă. Se introduc cîte 5 picături în fiecare nară. De asemenea, este eficientă dăugarea mierii în picăturile nazale (miere, apă, suc de aloe - 1:1:1).

Răceală

În caz de gripă poate fi consumată o băutură din suc de aloe, mandarine (cîte o 1/4 cană), zămos, prune (cîte 1/2 cană). Se bea cîte o jumătate de cană de 3 ori pe zi, după mese.

În caz de angină poate fi băut dimineața și înainte de culcare un pahar de amestec din suc de aloe, portocale, prune, pere și zămos (cîte 1/4 cană).

Loțiuni pentru arsuri și răni purulente

Tăiați țepii frunzelor spălate, tăiați frunza transversal și aplicați-o pe rană. Sau impregnați bandajul cu suc. La etapa inițială, puteți folosi cuburi congelate în sucul de aloe.

 

Sursa: moldovenii.md

Miercuri, 30 decembrie 2015
Vizualizări: 1254

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
811
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
221
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
336
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
284