ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai ecologică veselă din hîrtie

Ce este vesela ecologică în înțelegerea voastră? În minte ne vin imediat linguri sau farfurii din lemn pictate. Deși în realitate, vesela, care ar putea fi ecologică este confecționată și din alte materiale.

Este vorba despre materialele naturale, așa ca frunzele de palmier, amidonul de porumb, trestia de zahăr, bambusul etc. Văzînd farfuriile confecționate din aceste materiale veți crede inițial că sînt din plastic – ele nu-și trădează cu nimic proveniența naturală, cu excepția mirosului plăcut de fructe. Această veselă poate fi aruncată liber în foc și distrusă, fără să vă fie frică că va avea un impact nociv asupra mediului ambiant sau va elimina în aer toxine. Ea este inofensivă și pentru oameni, și pentru ecologie.

Ea este comodă. Încipuiți-vă cînd mergeți la natură puteți să nu vă faceți griji că veți aduce munți de gunoi înapoi în oraș. Vesela utilizată poate fi aruncată în foc. Apropo, după caracteristicile funcționale, de exemplu, farfuriile sau tăvile nu cedează veselei din ceramică, deși această veselă este fabricată din materiale vegetale, ea poate fi introdusă liber în rolă și încălzită pînă la 120 C. De asemenea, ea va rezista și gerului de pînă la -20.

Cît privește nivelul de biodegradare a acestor materiale, acest constituie de la jumătate de an în sus. Dar în această perioadă de timp, totuși, acestea nu vor prejudicia mediul așa ca plasticul.

Dar știți că încă la Olimpiada din 2014 din Soci a fost prezentată vesela ecologică, fabricată în totalitate din materiale vegetale? Acest fapt l-au confirmat și membrii comitetului organizatoric al jocurilor, și înscrisurile respective în documentele de achiziție. Jocurile olimpice constituie un eveniment de nivel internațional, el poartă o anumită filozofie și faptul că o parte din această filozofie a fost promovarea unei abordări ecologice față de viața modernă nu poate să nu bucure!

Istoria veselei ecologice

Vesela ecologică a apărut în viața omului cu mult înainte ca el să-și înceapă activitatea tehnogenă. Prina veselă din lemn, confecționată de meșteri și membrii familiei, vesela din lut… Toate acestea erau primele căni și farfurii ecologice. Totodată, poate fi considerată ecologic pură și vesela fabricată din sticlă de calitate, deoarece, precum se știe, aceasta se produce din nisip. Vesela fabricată din nisip și lut este analogul veselei ecologice. Apropo, din nisip la fel poate fi confecționată veselă, adăugînd smoală de acril, apă și nisip.

Vesela din plastic la fel poate fi ecologică (în măsura posibilităților). Astfel, cel mai ecologic plastic este considerat în prezent bioplasticul din poliactid (reziduu obținut la evaporarea acidului lactic). Această substanță este o materie primă biologică regenerabilă, din care pot fi produse nu doar tacîmuri, dar și accesorii, ambalaje etc.

Vesela ecologică poate fi diferită, dar important în acest domeniu este nu însuși faptul fabricării acestei vesele, ci răspîndirea informației despre aceste posibilități printre prieteni, cunoscuți și colegi. Trebuia să țineți minte că doar utilizarea veselei ecologice poate construi o societate sănătoasă și cultă, promovînd lozinca : „Bea și mănîncă cu sens”.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
26
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
19
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
19
Nu demult am aflat că în Moldova există ruinele uneia dintre cele mai mari băi de pe vremea Hoardei de Aur. Despre asta ...
16