ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai mare centrală electrică fotovoltaică a fost lansată în CanadaCea mai mare centrală electrică fotovoltaică a fost lansată în Canada


Până când Ucraina numai construieşte centrale electrice solare, canadienii raportează despre lansarea celei mai mare centrale electrice solare din lume din heliocentrale electrice construite pe baza elementelor fotovoltaice.

Sarnia - este denumirea acestui proiect, care a fost conceput şi realizat de două companii eBridge şi First Solar. Oficial, la data de 5 octombrie 2010 a fost pusă în exploatare centrala electrică solară cu o capacitate de 80 MW. Aceasta este situată în sud-vestul Ontario din Canada.

Pe suprafaţa de 385 hectare (966 de mii de metri pătraţi) au fost instalate 1300000  de panouri fotovoltaice din peliculă subţire produse de First Solar. Se aşteaptăt că ferma solara va produce 120000 megawatt-oră de electricitate pe an - cantitate suficientă pentru a furniza energie electrică la 12800 de locuinţe şi a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 39 mii de tone pe an.

În plus, în timpul construcţiei şi dării în exploatare a heliocentralei au fost create 800 de locuri de muncă, şi în procesul de construcţie au fost implicaţi antreprenorii locali, inginerii, designerii, furnizorii şi constructorii, fapt, care a afectat, în mod pozitiv, climatul de afaceri din regiune.

Departamentul de Energie Ontario va cumpăra energie electrică de la staţiunea Sarnia conform acordului, semnat pentru o perioadă de 20 de ani, care se bazează pe standarde guvernamentale privind utilizarea surselor regenerabile de energie.

Compania Enbridge este un furnizor cunoscut de energie curată,  pe contul ei sunt şapte centrale electrice eoliene, patru întreprinderi de biogaz, un proiect geotermal şi dezvoltarea tehnologiei de elemente  de combustibil. Cantitatea totală a energiei produse de centrale electrice, puse în funcţiune de către compania, este de 850 MW, care pot asigura cu energie electrică "curată"  292 de mii de apartamente sau un oraş mic.

Recordul anterior pentru centrale fotovoltaice din 2008, a apartinut Spaniei, capacitatea centralei acesteia din Olmedille constituie 60 MW. În al doilea rând, a fost Germania, cu o centrală electrică cu o putere de 54 MW, dată în exploatare în 2009.

"Finalizarea construcţiei celei mai mare heliocentrale fotovoltaice din lume indică faptul că tehnologia fotovoltaică migrează spre utilizarea ei pe scară industrială", - a spus Frank De Rosa, vicepreşedinte pentru dezvoltare a First Solar din America de Nord.

"În total, inclusiv acest proiect, în acest an ne-am propus să instalăm 145 de puteri MW în America de Nord" - a adăugat dlui.

 

 

Sursa

Luni, 01 noiembrie 2010
Vizualizări: 3428

Citiţi de asemenea

În zilele noastre, există tot mai multe informații că substanțele chimice de uz casnic sînt periculoase pentru sănătat...
44
Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilovski, regiunea Omsk, a apărut o adevărată pădure de pi...
57
Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează p...
65
Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
138