ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai mare stație electrică solară va apărea la Cernobîl (+Video)

În zona de înstrăinare se preconizează construcția celei mai mari stații electrice solare din lume cu capacitatea de 1GWt.

Potrivit ministrului ecologiei Ucrainei, zona de înstrăinare ar putea oferi țării alte 400 MWt, dacă acolo vor fi instalate surse regenerabile de energie.

De proiectul stației electrice sînt interesate 4 companii energetice din Canada, 2 companii investiționale din SUA, precum și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Ultima deja în prezent finanțează construcția sarcofagului deasupra blocului distrus.

Costurile prealabile ale construcției acestei stații electrice – circa 1 miliard de dolari. Un moment important în implementarea proiectului este prezența LEA, utilizată anterior de stația atomică.

Suprafața zonei de înstrăinare – 1000 m.p. Aici și astăzi este un nivel sporit de pericol pentru agricultură și traiul oamenilor.

 

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
492
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
204
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
278
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
152