ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai originală arhitectură
Golden Pyramid House

 

"Piramida de Aur" a fost construită în Wadsworth, Illinois, Statele Unite ale Americii. Clădirea este folosită ca un hotel.

Golden Pyramid House este o reşedinţă privată, care a fost deschisă pentru turişti. Clădirea găzduieşte un magazin de suvenire. Ultimul timp porţile sunt întotdeauna închise.

 

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Habitat 67

 

Habitat 67 este un complex rezidenţial, realizat după proiectul lui Moshe Safdie. Complexul este situat în Montreal, Canada, şi construit special pentru World Expo-67, pentru a demonstra capacităţile locuinţelor modulare ieftine.

Scopul proiectului a fost utilizarea"modulelor" concrete interconectate pentru a crea o reşedinţă privată elegantă. Cum n-ar fi de straniu, dar din cauza faimei arhitecturale de Habitat 67, apartamentele menţionate în prezent sunt destul de scumpe.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

The Wilson Hall

 

Majesticul Wilson Hall din 16 etaje se înalţă deasupra peisajul rural din Illinois. Arhitectul s-a inspirat de la catedrala gotică din Beauvais, Franţa.

Clădirea centrului de fizică Enrico Fermi Fermilab este numită în onoarea primul director şi arhitect - Robert Rathbun Wilson.

Acest obiect modern a fost construit în anii 1971-1974. Textura unică a pereţilor exteriori este creată prin folosire la turnarea betonului a formelor care se clătină. Turnuri gemene, începînd de la etajul şapte, sunt legate de galerii. Clădirea serveşte ca sediu pentru personalul de administraţie al laboratorului, conţine mai multe laboratoare, oferă locuri excelente pentru creaţie la mii de oameni de ştiinţă.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Casa cocoaşă

 

Una din cele mai bizare construcţii de pe Pămînt este aripa nouă a centrului comercial din Sopot (Polonia), poreclită "Casa cocoaşă". Faţada pare a fi modelată nereuşit din plastilină.

Şi într-adevăr, această clădire nu are linii şi unghiuri drepte. Linia pereţilor, ferestrelor şi uşilor se întinde în formă de valuri pe toată faţada clădirii.

Clădirea ciudată, construită de arhitecţii Szotynscy şi Zaleski, inspiraţi din diferite desene din basm, găzduieşte multe apartamente, cafenele şi magazine. Cele mai multe proteste împotriva clădirii nu parvin din interior, de la persoane care se află înăuntru, ci de la cei care se uită la ea.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Steel House

 

Clădirea proiectată şi construită de artistul Robert Bruno este situată în Lubbock, Texas. Ideea s-a născut la Bruno, după finalizarea unei sculpturi de oţel.

Bruno s-a întrebat ce ar putea să se întîmple dacă el ar merge în interiorul sculpturii. Construcţia care cîntăreşte 110 de tone de oţel a fost construită prin sudarea plăcilor de oţel în formă de cupolă - ca centru al structurii.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Mushroom akaTree house

 

Casa care arată ca o ciupercă a fost proiectată şi construită de profesorul de la Universitatea din Cincinnati (Ohio, Statele Unite ale Americii), arhitectul Terry Brown. În 2006, casa a fost pusă în vînzare pentru 400.000 de dolari.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Casa-Brad

 

Această casă a fost construită în Tokyo în 1994 după proiectul arhitectului Kionori Kikutake şi prin structura sa multi-conică arată ca un pom de Crăciun.

Clădirea a fost realizată din ordinul Hotel Sofitel şi găzduieşte un hotel în care sunt mai mult de 72 de camere, 11 apartamente lux, 5 săli pentru întîlniri de afaceri.

În 2000 casa a fost complet renovată, însă forma ei a rămas aceeaşi.

Un hotel de lux din reţeaua "Sofitel" din Tokyo de la distanţă se aseamănă cu un pom de Crăciun, din apropiere, casa captivează prin formele sculptate. Autorii proiectului, inspiraţi de legende şi castele medievale din Japonia, au adăugat la vechile forme o notă de modernitate şi de fantezie, identificînd clădirea cu cea mai frumoasă din lume prinţesă japoneză. În pofida formei rafinate, clădirea a fost construită din beton şi vopsită intr-o culoare alb neutru.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

The Basket Buiding

 

Această clădire în Ohio este patria Statului Major al principalului producător american de coşuri şi este construită ca să semene cu unul din produsele în cerere – coşul. Iniţial, fondatorul, Dave Longeybrdzher, a dorit ca fiecare clădire a companiei să aibă o formă de coş, însă dorinţele lui nu au fost îndeplinite, pentru că după moartea sa fiicele lui au respins planurile de a construi mai multe clădiri de acest gen.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Project Expo 2012 în Polonia

 

Proiectul clădirii principale Expo 2012, în Wroclaw, a fost realizat de arhitectul spaniol Vincent Guallart.

 

Cea mai originală arhitectură 

 

Staţia de radiodifuziune în Cracovia

 

În acest complex neobişnuit, parcă construit de extratereştrii, se află sediul central al postului de radio polonez RMF FM (Cracovia, Polonia).

 

Cea mai originală arhitectură 

 

 

Sursa: m-impulse.net

 

Marţi, 14 februarie 2012
Vizualizări: 3792

Citiţi de asemenea

Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
7
În acest articol, vă vom prezenta o loțiune făcută în condiții de casă din frunze de pătrunjel și lămîie (sau oțet de ...
28
Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
126
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
347